Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyamanlıların darbe girişimine karşı örnek bir duruş sergilediğini belirterek, tüm Adıyamanlılara teşekkür etti.
Demokrasiye darbe girişiminin ardından Vali Abdullah Erin, bir toplantı yapılarak dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Valilik Makamında Vali Abdullah Erin başkanlığında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile bazı kurum amirleri katıldı.
Demokrasiye darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar gösterdikleri dik duruş ve örnek dayanışmadan dolayı tüm Adıyamanlılara teşekkür eden Vali Abdullah Erin, “Bu teşebbüs milli iradeye karşı yapılan en alçak girişimdir. 17 Aralık’tan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin kararlı mücadele ve iradesi ile büyük ölçüde mücadele edilen ve belli bir noktaya getirilen bir yapıyla karşı karşıyayız. Türkiye’ye yönelen tehditler Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz FETÖ Terör örgütünün yanında bir taraftan PKK bir taraftan da, İŞİD ve diğer terör örgütleriyle ciddi bir mücadele sergiliyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ örgütünün demokrasiye darbe girişimi tehdidini hep birlikte yaşadık. Bu alçakça darbe girişimini yapanlar bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin personeli değildir. Sadece o üniforma içerisinde kendini kamufle eden vatan hainleridir. O şerefli üniformayı üzerine alan askeri veya polisi silahını kendi vatandaşına yöneltmesi düşünülemez. O şanlı üniformaları biz bir tarafa biz onun içerisindeki hainlere, bu kadar alçak hale gelen bu insanlara ve yurt dışında belli güçlerin uşağı haline gelmiş insanlara hak ettikleri cezayı Kürdüyle Türküyle, Müslümanıyla, Hristiyanıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle ve Süryanisiyle hep birlikte vereceğiz. Adıyaman, olayın meydana geldiği ilk andan itibaren tüm siyasi partileriyle ve her kesimiyle omuz omuza vererek büyük bir mücadele sergiledi. Bu Adıyaman’a yakışan bir şeydi. Bundan dolayı tüm siyasi partilerimize, hangi düşünceden ve inanıştan olursa olsun bütün kardeşlerimize gösterdikleri duyarlılık için en içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmayı bir borç biliyorum. Şu anda bu alçak girişimi büyük ölçüde bertaraf etmiş vaziyetteyiz. Bundan sonrada gelebilecek tehdit ve tehlikelere karşı Adıyaman’ın bütün kesimleri ve bütün renkleriyle birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza hareket etmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu direnci, millet ve onun meşru temsilcisi hükümetimiz bize yönelik herhangi bir tehlike kalmadı denilinceye kadar devam ettireceğiz ve meydanları boş bırakmayacağız ”dedi.
Vali Erin, “Bu direncimizi bizimle olan bize gönül vermiş olan kardeşlerimizle mümkün olduğunca canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren görevimizin başındayız ve vatandaşlarımızla birlikteyiz. Adıyaman’da her kesimin büyük desteğini gördük. Bu anlamda olayın başladığı ilk andan itibaren yanımızda bir an olsun ayrılmayan Belediye Başkanımıza, meslek odaları başkanlarımıza, bütün STK’lara, alevi ve Sünni kardeşlerimize, Adıyaman’daki bütün basın mensuplarımıza, medya temsilcilerine, basın cemiyetlerine ve dik duruş gösteren Adıyaman halkına çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile emniyet ve jandarmamız hiçbir tereddüde girmeden ve hiçbir kararsızlık sergilemeden tam anlamıyla bir dayanışma ve işbirliği sergiledi. Onlara da teşekkür ediyorum. Adıyaman, olayın meydana geldiği andan itibaren valisiyle, milletvekiliyle, belediye başkanıyla, jandarma komutanıyla, cumhuriyet başsavcısıyla, emniyet müdürü ve yaklaşık 50 bin vatandaşla birlikte meydana inerek örnek bir dayanışma gösteren ilk illerden birisidir. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik olmasaydı, bu mekanizmanın içinde tek bir ayak eksik kalmış olsaydı diğer illerde yaşanan bazı sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirdik. Allah’a şükür bu örnek dayanışma sayesinde bu süreç sorunsuz bir şekilde atlatıldı. Sabahlara kadar bu meydanları çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle büyük bir fedakarlık örneği gösteren ve kendine yakışanı yapan ve gerçekten bizleri duygulandırdı. ‘Biz Valimizi kimseye teslim etmeyeceğiz, gerekirse canımızı vereceğiz’ diyen Adıyaman’ın o kahraman ve asil insanlarına müteşekkiriz, minnet borçluyuz. Onlardan güç ve destek aldık. Bu duruşu sergilediğimiz sürece hiç kimse demokrasimize, ülkemizin demokratik düzenine, cumhuriyete, halkın meşru seçilmiş hükümetine en ufak bir zarar veremeyecektir. Milletimizin geleceğine ipotek koyacak satılmış insanların tekrar başa gelip, milletimizi bir 50 yıl daha tekrar geriye götürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Halkımızın o gece ayakta durması bizleri ayakta tuttu. O hainler hukuk dışına çıksa da biz onlara hukuk içinde dersini vereceğiz ” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan STK temsilcileri de söz alarak, 15 Temmuz demokrasiye darbe girişimi ve meydana gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı omuz omuza vererek, devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaklarını ifade etti.