Adıyaman’da büyük çoğunluğu dezavantajlı ve risk grubunda bulunan kızlardan oluşan kentin ilk ve tek kız futbol takımı kuruldu.
Adıyaman’da ilk kez kurulan bayanlar futbol takımı, bu sezon Adıyaman’da spora farklı bir renk katacak. Adıyaman Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor (BEDER Spor), Adıyaman’ı Deplasmanlı Kadınlar 3. Liginde temsil edecek.
BEDER Spor’un 24 futbolcusunun bir çoğu dezavantajlı kişilerden oluşuyor. Aile bağları zayıf, yoksul ve sosyal olarak dışlanan, yetim ve öksüz kızlardan oluşan futbol takımı ‘kızlar futbol oynamaz’ algısını kırmak istiyor.
Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye Şampiyonası’nda başarılı olarak 3. Lige çıkan Adıyaman BEDER Spor, bu sezon 2. Lige çıkmayı hedefliyor. Antrenmanlarını aralıksız sürdüren, futbolcu kızlar hayatı futbol ile yeniden kazanıyor.
Kulüp Başkanı ve Teknik Direktör Ahmet Fikri Küçüker,, kızların futbol oynamayacağı algısını kırmak istediklerini belirterek, “Kızlar futbol oynayamaz, algısını değiştirmek için bu yola girdik. İlimizde kızlarımızın büyük bir bölümü mevsimsel tarım işçisi olarak çalışıyor. Takımdakilerin büyük bir bölümü aile içi bağları zayıf, yoksul çocuklar. Bu çocukların hepsinin ayrı bir yürek burkan bir hikayesi var. Bunlar riskli ve dezavantajlı grup dediğimiz çocuklardan oluşuyor. Amacımız bölgemizde örgün ve yaygın eğitimin içinde veya dışında kalan dezavantajlı kızlarımızı futbol sevgisi altında bir araya getirerek sosyalleşmesine yardımcı olmaktır. Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye şampiyonasında başarılı olduk ve 3. Lig hakkını kazandık. Bundan sonra inşallah Adıyaman’ın tek bayan takımı olarak Adıyaman’ı temsil edeceğiz” dedi.
Yardımcı Hoca Hülya İnceyol ise, öğrencilerin ailesel yapılarından bahsederek, “Dezavantajlı bir gurubumuz var, ailevi problemleri olan öğrencilerimiz var. Bunları da bu takımda ıslah edilecek ve çok iyi yerlere gelecekler. İlk başlarda kız futboluna bakış açısı tabi ki her yerde olduğu gibi burada da sıkıntılıydı ama hocaların isim yapmış insanlar olması kanaatiyle aileler güvenerek, çocuklarını teslim ettiler” dedi.
Kulübün Fahri Başkanı Ali Çelik, Adıyaman’ın tanıtım ve gelişmesinin sporla olacağına işaret ederek, Adıyaman’da deplasmanlı ve profesyonel ligde takımın olmadığını ve Adıyaman’da ilk ve tek bayan futbol takımının kurulduğunu kaydetti.
Sporcu kızlar ise Adıyaman’ın tanıtımına katkı sağlamak istediklerini belirterek, futbolun erkek sporu olmadığını herkese göstereceklerini dile getirdiler.