Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 03-04 Eylül 2016 tarihleri arasında Erciyes, Kayseri’de yapılacak olan Dowhil Türkiye Şampiyonası ve Erciyes MTB Cup C1 yarışlarına Adıyamanlı bisiklet sporcuları da katılıyor.
Yapılacak olan yarışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Gençlerin Adıyaman’da yeni tutkusu olan bisiklet sporuna hem ilgi artarken sporcu sayımız da yükseliyor.
Bisiklet sporunda bir yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen son 6 ay içerisinde Antrenör Ahmet Oğuz’un da gayretleri ile birçok yarışa katılan sporcularımızın başarılı sonuçlar elde ederek madalya kazanmaları bizleri çok mutlu ediyor. Hayatımızın her anında gerek spor gerekse ulaşım anlamında önemli bir yer tutan bisiklet sporunda ilimizde profesyonel ve lisanslı sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Ben ümit ediyorum ki 2020 Olimpiyatlarına kadar ilimizde yetişecek olan milli sporcularla katılım sağlayacağız. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 03-04 Eylül 2016 tarihleri arasında Erciyes, Kayseri’de yapılacak olan Dowhil Türkiye Şampiyonası ve Erciyes MTB Cup C1 yarışlarına Adıyamanlı 4 bisiklet sporcumuz da katılıyor. Ben sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.