Adıyaman Üniversitesi radyosu ADYÜ FM geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığı test yayının ardından normal yayın hayatına geçerek ilk canlı yayınını yaptı.
Mayıs ayında test yayınına başlayan ADYÜ FM (95.3) normal yayın hayatına başladı. İlk canlı yayınını yapan radyonun ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü oldu. Adıyaman Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kamil Varınca’nın sorularını canlı yayında cevaplayan Rektör Gönüllü, medyanın önemine değinerek radyo ve web TV’nin kurulumu, fiziki koşullar, uygulamalı mühendislik eğitimi, merkezi laboratuvarın çalışmaları, gözlem evi, Adıyaman ve kültürünü tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalar, Akademi Adıyaman dergisi, öğrenci kulüpleri ve ileriye dönük vizyonları hakkında bilgi verdi.
Canlı yayında kendilerini geleceğe karşı sorumlu olduklarını belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü toplumumuzda insanların seyirci rolünde olduklarını ve öğrencilerinden aktif insan olmalarını istediklerini ifade etti.
Düşünerek hareket eden güçlü bir topluluk olmamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gönüllü, “Televizyon, radyo bunun yanında sosyal medya gibi toplumu bilinçlendirmeyi, bilgilendirmeyi, haberdar etmeyi hedefleyen bir takım araçlar var. Artık günümüz dünyasında insanlar birçok konudan haberdar oluyorlar. Biz de üniversite olarak bu yöre adına devletimiz ve hükümetimiz tarafından kurulmuş bir üniversiteyiz. Bu manada Adıyaman’ın gelişimine yönelik çalışmaları, bilimsel projeler hakkında bilgi sahibi olmaları açısından ve geleceği bugünden görmeleri bakımından bu araçlara müracaat etmemiz gerekiyor. Bunun kurulmasında emeği olan büyüklerimize, burada faal olarak çalışan arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.
Radyo kültürden sanata, bilimden sosyal konulara kadar birçok programlarla dinleyicilerine sesini duyurmaya önümüzdeki günlerde başlayacaktır.