Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi.
Ülkenin birliğine, bütünlüğüne kast eden teröristlerin asla başarıya ulaşamayacağını belirten Aslan, “Bu menfur terör olayları ülkemizde ne yazık ki on binlerce insanımızın ölmesine, şehit olmasın sebep olmuştur. Bizler Türkiye olarak ne kadar şehit verirsek verelim, bu gibi terör örgütlerinin oyunlarına boyun eğmeyeceğimizi tüm dünya duyurduk. Amaçları Türkiye’yi Suriye, Irak gibi kargaşa içinde Ortadoğu ülkelerine benzetmektir. Ama başaramayacaklar. Ne Türkiye Suriye, Iraktır, ne de Türkiye halkı başka bir halktır. Biz bu vatanımızı kolay kazanmadık ki böyle korku verecek terör olaylarına bırakalım.
Son zamanlarda özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından sonra özellikle PKK ve DAEŞ’in Doğu ve Güneydoğu illerimizde gerek bombalı araç, gerek el yapımı patlayıcılarla, gerekse de canlı bombalarla ülkemizdeki terör olayların en üst duruma getirme telaşına girmişlerdir. Van, Elazığ, Bitlis ve şimdi de Gaziantep’te gerçekleştirdikleri terör olayları onların sivil, asker, polis, Kürt, Türk, Arap, çocuk, yaşlı, kadın, erkek farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef alacak kadar gözlerini kan bürüdüğünü açıkça bir kez daha göstermiştir. Onlar ne kadar saldırırlarsa Türkiye halkı daha çok bir ve beraber oluyor ve olmaya devam edecektir. Allah’ın izniyle ülkemiz tüm terör örgütlerinden arındırılmış, bölgesinde lider ve örnek bir ülke olmak adına yoluna emin adımlarla devam edecektir. Bu vesile ile Gaziantep’te meydana gelen bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle lanetliyor, saldırı sonucu hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.