Problem yaşayan ve anlaşamayan evli çiftlere destek olmak amacıyla Adıyaman’da Aile ve Değerlerimizi Koruma Derneği açıldı.
Yeni açılan ve kısa sürede çalışmalarına başlayan Aile ve Değerlerimizi Koruma Derneği, anlaşamayan ve aralarında problem oluşan evli çiftlere yardımcı olarak sorunların ortadan kaldırılması ve sorunların olumlu çözümlerle sonuçlanması sağlanıyor.
Yeni kurulan dernek hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Hilal Bulut, “Derneğimizin amacı özellikle aile üzerinde yoğunlaşmaktır. Bildiğimiz gibi şuanda teknoloji çağındayız ve iletişim çağındayız. Modernleşmek yolunda ilerliyoruz ancak maalesef bu durum aile kavramı üzerinde olumsuz etkiler uyandırabiliyor. Ana okul çağından üniversite çağına kadar bize aile kavramı sorulduğunda verdiğimiz cevap sadece toplumun temel yapı taşı olduğunu söylüyoruz. Toplumun temel yapı taşı eğer sağlam olursa daha sağlıklı daha huzurlu bir toplum elde etmiş olacağız. Biz şu düşünceyle yola çıktık. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi ve bir yiğitte bir memleketi kurtarır görüşüyle eğer aile üzerinde yoğunlaşırsak ve ailelerdeki sorunların, problemlerin üzerine gidilmesi gibi çalışmalar yaparsak toplumumuz daha yüksek refah seviyesine ulaşmış olacak. Bir çocuk yalan söylemeyi anne karnında asla öğrenmez, vatanına ihanet etmeyi anne karnında öğrenmez. Bu yaşadıkça öğrenecektir. Amacımız şuanda hepimizin de bildiği gibi ülkemizde de diğer ülkelerde de boşanma sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum kanayan bir yara haline gelmiş durumda. Sorunlu ve problemli aileler üzerinde anlaşamayan aileler üzerinde durmaktır hedefimiz. Sorunlar nereden kaynaklanıyor buna inerek bu sorunları yumak halinden çıkararak çözüm haline getire bilmek. Derneğimize kayıtlı üyelerimizin desteğiyle çiftlerimize yardımcı olacağız. Ve onların sorunlarını çözme yolunda ilerleyeceğiz. Boşanma nedenlerine gelince şuanda en büyük rolü işsizlik oynamaktadır. Ekonomik sorunlar yani işsizliğe bir çare bulmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra aldatma yine boşanma nedeni sayılıyor. Acaba neden eşler bir birini aldatma yoluna giriyorlar bunları inceleyeceğiz. Yani bizler bu anlamda çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. İnşallah daha güzel olumlu sonuçlar elde edeceğiz” şeklinde konuştu.