AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.
Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Gençlik kolları başkanı Oğuz Mutlu, ilçe teşkilat başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, “Ramazan ayını teşkilat olarak yoğun bir şekilde geçirdik. Milletvekillerimizle birlikte ilçelerimizi ziyaret edip, buralarda kaymakamlarımız nezdinde ilçelerimizin sorunlarını, yapılanları ve yapılması gerekenleri hep birlikte masaya yatırdık. Bunun yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla ilimiz tarımını ele aldık. İnşallah bundan sonra bu toplantılarımız devam edecek. Şuanda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğumuz bir dönemdeyiz. Yaklaşık 15 yıldır iktidardayız. Hiçbir partiye nasip olmayan halkın çok büyük teveccüh gösterdiği pozisyondayız bu da üstümüzdeki sorumluğu bir kat daha artırmaktadır. Tatil günü olmasına rağmen bugün teşkilatımız birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşku içerisinde bu toplantıyı yapıyorsak bu işi ne kadar önemsediğimizi göstermektedir. Eğilmiyoruz, dik duruyoruz, ümmetin ve sizlerin dualarının arkamızda olduğunu biliyoruz. Hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle toplantıya katılan herkese teşekkür ederim” dedi.
Düzenlenen etkinliklerle Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini ve 4 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, “Özellikle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne kurulan ve günlük yaklaşık 500 kişiye yemek ikram edilen iftar çadırı hasta ve hasta yakınları tarafından büyük beğeni topladı. Belediyenin devam eden asfalt çalışmaları, ulaşım hizmetleri hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Son yıllarda farklı araçlar vasıtasıyla Türkiye’nin Ortadoğu’daki kritik atmosferin içerisine çekilmek istendiğini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, “Yaklaşık iki yıldır yapılan görüşmeler neticesinde İsrail’le yaşanan sorun çözüldü. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 3 temel şart vardı ve bu şartlar yerine getirildi. Aynı şekilde Rusya ile ülkemiz arasında yaşanan sorun vardı ve bu sorun konusunda çok önemli adımlar atıldı. Doğu ile Batı sadece coğrafik bir tanım değildir. Doğu ile batı aslında iş görme tarzını, ilişki kurma biçimini ortaya koyan bir kavramdır. Doğu toplumlarının temel özelliği açık olmasıdır, batı toplumu ise tam tersi yaptığı her şey gizlidir. Yeri geldiğinde bizim gibi ülkelerin üzerinde hesap yaptıklarında sosyalistleri, solcuları, sosyal demokratları, İslamcıları, ayrılıkçı Kürtçüleri gibi kesimlerin hepsini kullanmayı bilirler. Bunları tek tek kullanabilirler, ihtiyaca binaen hep birlikte de kullanabilirler. Burada önemli olan uygulamak istedikleri projenin hayata geçmesidir. Türkiye de bunun farklı örneklerini yaşadık. Bu ülkeyi terör belasıyla kendi içine mahkum etmeye çalıştılar. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti PKK terör örgütüne karşı mücadele vermektedir. Daha önce PKK’ya karşı yapılan mücadelede terör örgütü güç kazanıyordu ama şimdi tam tersine devletimiz çok ciddi anlamda ve kararlılıkla terör örgütünün üzerine gidiyor, devletimiz bu konuda güçlenirken PKK terör örgütü kan kaybediyor, alan kaybediyor ve yavaş yavaş kendisini ülkenin dışına atmak zorunda kalacak. Şehirlerde başlatılan terör olayları devletimizin kararlı mücadelesiyle kısa bir sürede sonuçlandı. İnşallah ülke olarak en kısa zamanda bu terör örgütünden kurtuluruz. Batı, ülkemizi farklı bir olayın içine çekecektir ki en yakın zamanda Alman meclisinin kabul ettiği ermeni tasarısı, batı bizi önümüzdeki süreçte ermeni meselesiyle birçok politik şeye zorlayacaktır. Bu tür olaylara karşı hazırlıklı olmamız lazım. Bizim geçmişimizle ilgili bir kuşkumuz yok. Yanlış bir şey yapmadığımızı tarihi belgeler bunu ortaya koymaktadır. Ayrıca batının kirli oyunu deşifre edildiğinde ortaya iki şey çıkmıştır ya suikast ya da diktatörlükle suçlama. Kennedy bu kirli oyunu deşifre ettiği için suikasta maruz kaldı. Türkiye de bu kirli oyunu ortaya çıkaran, aynayı onlara tutan ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız batının bu kirli yüzünü ne zaman ki ortaya koymaya başladı diktatörlükle suçlanmaya başlandı. Bu olayların farkında olan halkımız ise Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmiş bir şekilde duruyor.
Adıyaman merkeze yakın bir yerde ve insanlarımızın piknik yaptığı bir alanda askerimize silah çekiliyorsa bizim bunu dönüp düşünmemiz lazım. Adıyamanlılar olarak bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunun yanı sıra sahipsiz memleket söylemiyle karşılaşmaktayız. Milletvekili arkadaşlarımız, teşkilatlarımızla birlikte ilimiz için yapılması gerekenler konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllarda çalıştaylar, toplantılar düzenleyip ilimizi top yekun masaya yatırıyoruz. Burada çözülecekleri burada, Ankara’da çözülmesi gerekenleri ise milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Adıyaman’ın sahibi milletimizin kendisidir, Adıyaman sahipsiz değildir” diye konuştu.