Merkeze bağlı Ovakuyucak Köyü yakınlarında 2012'de yapımına başlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) destekleriyle inşaatı tamamlanan su sporları merkezi, su sporları meraklılarını bekliyor.

Merkezin tanıtımının gerçekleştirildiği etkinlikte sporcular ve vatandaşlar, Atatürk Barajı'nda tekne turu yaptı.

Programa katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Atatürk Barajı kıyısındaki 175 bin metrekare alanı su sporları merkezi için tahsis ettiklerini söyledi.

Atatürk Barajı'nın su sporları için çok elverişli bir yer olduğunu belirten Demirtaş, "Kürek sporları yetkilileri bize bu alanın su sporları için en elverişli yer olduğunu söylediler. Hatta dünyada ve Türkiye'de bu yerden daha iyi su sporlarının yapılabileceği bir yer olmadığını belirttiler. Amacımız, burayı hem dünyada hem de Türkiye'de kürek sporlarının yapıldığı bir cazibe merkezi haline getirmek" dedi.

İlk su sporları etkinliğinin gelecek yıl gerçekleştirileceğini kaydeden Demirtaş, Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümünde 25 ülkeden gelecek sporcuların burada yarışacağını ifade etti.

Bu etkinliğe yaklaşık 300 sporcunun katılacağını vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu etkinlik sadece bir yarışma değil, amacımız dikkatleri buraya çekmek. Özellikle dünyanın dikkatini buraya çekmek istiyoruz. Bu sporun yapılacağı en güzel yerin burası olduğunu düşünüyoruz. Buraya bungalow tipi evler yapmayı düşünüyoruz. Buraya gelecek vatandaşlarımız doğayla baş başa kalmak için bu evlerde rahatlıkla kalabilecekler veya dinlenmek için gelenlere de bu evleri vermeyi düşünüyoruz. Bir taraftan da gençlerimizin, vatandaşlarımızın kürek sporları konusunda dikkatlerini çekmek istiyoruz. İnsanlarımız gelsinler, burada spor yapsınlar."

 
- Su sporları turist sayısını artıracak

 
Su sporları sayesinde bölgeye gelecek turist sayısının artacağını belirten Demirtaş, özellikle son zamanlarda gündemde olan Demokratikleşme Paketi kapsamında değerlendirildiğinde, turizmde bir canlılığın meydana geleceğini, Adıyaman'ı ziyaret eden insanların sayısının artacağını vurguladı. 

Demirtaş, 2015'te FISA Uluslararası Kürek Turu kapsamında Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümünde buraya Anzaklar, Avustralyalılar ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların geleceğini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı yetkilisi Hüseyin Küçükbakar ise Atatürk Barajı su havzasının su sporları için mükemmel bir yer olduğunu ve buranın gelecekte cazibe merkezi olacağını belirtti.

Türkiye'de su sporlarının yapıldığı birçok yerde rüzgardan kaynaklanan olumsuzluklar yaşandığını ancak Atatürk Barajı kıyısında bunun söz konusu olmadığını aktaran Küçükbakar, "Burada rüzgar olsa bile her zaman çalışabileceğiniz, sığınacağınız bir köşe bulabilirsiniz. Bu yönden de büyük bir cazibe alanı" diye konuştu.