İlk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Güllüce, burada Valilik onur defterini imzaladı. Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş, Bakan Güllüce’ye Adıyaman ile ilgili bilgiler verdi. Demirtaş, Adıyaman’ın barış ve huzur kenti olduğunu, birliktelik bakımından dünyaya örnek bir il olduğunu ifade etti. Demirtaş, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikalarının ilin ihracaat rakamında önemli bir yer tuttuğuna işaret etti.

Bakan Güllüce ise Vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile daha önceden beraber çalıştıklarını hatırlatarak, Adıyaman’a ikinci defa geldiğini anımsattı. Valilik makamında gazetecilere açıklamada bulunan Güllüce, Adıyaman’ın huzur içinde ve birlikte yaşamaya dünyaya örnek olan bir şehir olduğunu ifade etti. Güllüce, bütün dünyada farklı dillerin, farklı kültürlerin, farklı mezheplerin, hiçbir problem oluşturmadan nasıl yaşandığını görmek isteyenlerin Adıyaman’a gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adıyaman’da birlikteliğin önemli olduğunun altını çizen Güllüce, "Adıyaman’ın bu birlikteliği hem batı dünyasına hem doğu dünyasına hem de diğer illerimize söylemek lazım. Hiç terör olmaz. Olay çıkmaz. Herkes birbiri ile barış içinde yaşar. Adıyamanlıları bu yönden kutuluyorum. Bu örneği de biraz ihraç etmelerini çabalasınlar istiyorum. Bu bir ihraç ürünü. Ciddi bir ihraç ürünü. Bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu barışa model olarak bir ihraç ürünüdür. Fransa’sına, Almanya’sına, diğer Avrupa ülkelerine, Ortadoğu’ya bu ihraç ürününü ihraç etmemiz lazım." şeklinde açıklamada bulundu.