Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Veliler Okuyor” projesi kapsamında yapılan sınavda başarılı olan velilere plaket verildi.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi anasınıfları, anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik gerçekleştirilen proje 14 bin 417 öğrenci velisi katıldı. Proje kapsamında başarılı olan velilere plaket verildi.
Proje ile okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren, çevresiyle kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olmasını sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü yönlendirilmelerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.
Adıyaman Tpao Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Belediye Başkanvekili Hasan Doğan, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan yaptığı açılış konuşmasında, “Eğitim sadece okullarda verilmiyor. Tüm sorumluluğu öğretmenlere yükleyerek başarılı öğrenci sahibi olmanın imkansız olduğu, eğitimin bir ekip işi olduğunu, toplum olarak fazla kitap okuma alışkanlığımız maalesef yok. Bakacak olursanız gelişmiş ülkelere gelişmişliğin temelinde fazla okumak vardır. Ülkelerin gelişmişlikleri kitap okumalarıyla orantılıdır. Bizler çok kitap okumalıyız ki geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızda çok kitap okuya. Yapmış olduğumuz bu projeyle bir nebze de olda siz değerli velilerimizi kitap okumaya teşvik ederek sizlere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak ve bu bilinci yavrularımıza aktarmanız. Yaptığımız bu projede velilerimiz olarak göstermiş olduğunuz bu yoğun ilgiden ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.Yoğun ilgi göstermiş olduğunuz bu projede öğrencilerimizle birlikte siz değerli velilerimizin de başarılı olmasının gururunu yaşamaktayız” dedi.
Öğrenci velisi Pınar Özsayın ise kitap okumanın önemine değindiği konuşmasında, “Öncelikle bu etkinliği düzenleyerek bizleri okumaya teşvik eden ilgililere teşekkürlerimi iletmek isterim. Okulumuz Yönetici ve Öğretmenlerine de seçmiş oldukları kitaptan dolayı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Kitap okumanın önemini vurgulaması açısından isabetli bir seçim olmuş. Önerilen kitabın konusunun çocuk eğitimiyle ilgili olması biz veliler için yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. İyi bir nesil yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza güzel örnek olmamız gerekiyor. Güzel örnek olmak için de bol bol kitap okumak gerekir. Çocuklarımız bizim aynamızdır. Onlara ne verirsek bize onu yansıtırlar. Bu nedenle bizler sürekli kendimizi geliştirmeliyiz. Bunda okumanın rolü çok büyüktür” dedi.
Program sonunda başarılı velilere plaket verilmesinden sonra toplu halde çekilen fotoğraf ile son buldu.