Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, esnaf temsilcilerine 16 Nisan’da yapılacak olan referandum hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu toplantısına katılan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi esnaf temsilcilerine yeni anayasa ve yeni cumhurbaşkanlığı sistemini hakkında bilgi verdi. Yeni sistem ve mevcut sistem arasındaki farkları anlatan Başkan Kutlu, “Yeni sistemde yine cumhurbaşkanı olacak ancak bir tek arada başbakan olmayacak. Başbakan olsa ne olur? Olmasa ne olur? Şu an bir kuruma müdür atanacak olsa, bakan imzalayıp başbakana, başbakan da imzalayıp cumhurbaşkanına gönderiyor. Şu anda belki bir kriz yok ama geçmişte bu sistem çok ciddi krizlere sebep olmuştu. Örneğin, kafaları birbirine çok uymasına rağmen rahmetli Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer arasında yaşanan krizden dolayı esnafın dünyası başına yıkılmıştı. Yarın böyle bir şeyin yaşanmaması, sistemin sağlama alınması için tek elden yönetim, en doğrusu. Arkadaşlar, millet ne derse o olacak. Millet kimi seçerse o olacak. Bundan yana kimsenin bir kuşkusu olmasın. Bu konuda iyi düşünüp, doğru karar vermenizi ve memlekette istikrarın muhafaza edilmesi için üzerinize düşeni yapmanızı arzu ediyorum” dedi.

Adıyaman’a 19 Şubat Pazar günü gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en iyi şekilde karşılamak için tüm esnafları toplu açılış törenine de davet eden Başkan Kutlu, “Geçtiğimiz aylarda ‘Yalnız Değilsin Reis’ adlı bir imza kampanyası başlatmıştık. Yalnız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımıza, Adıyamanlıların yanında olduğunu gösterdik. Bu kampanyamıza 50 bin hemşehrimiz destek verdi. Biz de bu imzaları TBMM Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın ile birlikte Cumhurbaşkanımıza sunduk. Destekten çok memnun olan Cumhurbaşkanımız, davete icabet etmek için 19 Şubat Pazar günü saat 16.00’da Adıyamanlı hemşehrilerimizle buluşacak. Sizden isteğimiz dükkanlarınızı kapatıp, ailenizle birlikte bir saatinizi ülkemizin ve ilimizin geleceği için ayırıp meydanlarda yerinizi almanızdır. Cumhurbaşkanımızı zaten her zaman en güzel şekilde ağırlayan siz değerli hemşerilerimizi biz sadece davet etmekle görevliyiz, yer sizin, Reis sizin, ülkenize ve Reis’inize sahip çıkmak da elbette sizin işiniz. Şimdiye kadar nasıl destek olduysanız bu süreçte de gereken desteği vereceğinizden şüphemiz yok” diye konuştu.