Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, TGRT Haber’in canlı yayınına katılarak iftar ve iftar sonrası etkinlikleri anlattı.
Adıyaman’da ilk kez bu Ramazan ayında hastane yakınına açılan iftar çadırında hasta yakınlarına iftar yemeği ikram ediliyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören bu uygulama TGRT Haber’in İftara Doğru Program arasında anlatıldı.
Hastane karşısına açılan iftar çadırına halkın yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Hüsrev Kutlu, “Bu Ramazan’da farklı bir organizasyon içerisine girdik. Hastanemiz şehir dışına taşındı. Burada yoğun bakımda veya diğer servisteki hastaların yakınları bekliyor. Bunlara yönelik bir iftar çadırı kurduk. Bunu 250 kişilik olarak başladık ama ilgi çok olunca sayıyı 500 kişiliğe çıkardık. 500 kişiye her iftarda sıcak yemek veriyoruz. Hasta yakınları hastalarını bırakmadan hastalarıyla ilgilenebiliyorlar. Hastane dışında gelenlerde oluyor onlara da kapımız açık. Bizde burada en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Beklediğimizden fazla ilgi gördü, maddi durumu iyi olan veya olmayan bu iftar çadırından faydalanmaktadırlar. Bizi kırmayıp soframıza teşrif eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Hastaneden taburcu olan hastalara ayrı bir hizmetleri daha olduğunu vurgulayan Başkan Kutlu, “Hastanedekilere hizmet etmek, onlara en zayıf zamanlarında hizmet etmek belediyenin görevidir. Yeni bir hizmet başlattık. Hastaneden taburcu olan hastaları evlerine bırakıyoruz. Arabası olmayanları eşyalarıyla birlikte arabamızla alıp evlerine bırakıyoruz. Hayatını kaybedenlerin morgdan alınıp tüm işlemlerini yaptığımız gibi sağlığına kavuşanları da evine götürmeyi bir görev biliyoruz” diye konuştu.
İftar sonrası Demokrasi Parkı’nda ki etkinlikleri de anlatan Başkan Kutlu, “Ayrıca Teravih Namazı öncesinde Demokrasi Parkı’nda Ramazan etkinlikleri yapıyoruz. Burada çocuklar için Hacivat Karagöz, orta oyunu, palyaco, İbiş, bunlar hem eğitici hem eğlendirici programlar yapıyorlar. Çocuklar için yarışmalar düzenleniyor. Çocukların okumaya teşvik ediliyor. Teravih sonrasında dini sohbet, ilahi, özgün müzik kapsamında etkinliklerimiz oluyor. Eğlence, hoşça vakit geçirmeyle ibadeti bir araya sunmaya çalışıyoruz. İlgi çok fazla ve vatandaşlarımız sığmıyor. Etkinliklerimiz bu şekilde devam ediyor. Kültür Müdürlüğümüz personeli yoğun bir mesai sarf ediyorlar, kendilerini teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan Adıyaman halkına teşekkür ediyoruz. Değişik siyasi görüşler, değişik mezhepler ve değişik dinlerden kişiler etkinliklerimize katılıyor” ifadelerini kullandı.