Adıyaman’ın Besni ilçe Devlet Hastanesi sağlık çalışanları 15 Temmuz Cuma günü yaşanan Darbe girişimini kınayarak tepki gösterdi.
Hastanenin poliklinik girişinde düzenlenen basın açıklamasına Besni ilçe Devlet Hastanesi Başhekimi Adnan Yüksel, hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Besni Devlet Hastanesi Acil personeli “Bizi Sen Vatansız Bırakma Allah’ım" adlı şiiri hastaneye ambulansın anonsuyla okudu.
Burada açıklama yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Adnan Yüksel, 15 Temmuz 2016 tarihinde, millet olarak ağır bir sınav verdiklerini belirterek, yapılan alçakça saldırıya gereken cevabı TSK’nın gerçek evlatları, kahraman emniyet mensupları ve halkın verdiğini söyledi.
Vatandaşların milli bir duruşla, bağımsızlık refleksiyle, vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıktığını belirten Yüksel, “Geleceğimize darbe vurmaya kalkışanların daima karşılarında olacağız. Bu zihniyette olanları lanetliyoruz ve içimizde barındırmayacağız. Sonuna kadar koşulsuz ve bağlılıkla görevimizin başındayız. Milletçe karanlık günleri atlatabilmek için onurlu mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Onurları için can veren Kahraman Şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz, canlarımızı feda edecek kadar ağır koşullara şahit olduğumuz bu mücadelede birlik ve beraberlik halinde hareket eden tüm halkımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ülkemize, demokrasisine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine, geleceğine ipotek koymaya çalışanlara, kendi vatandaşını gözünü kırpmadan katledenlere, ihanet içinde olan şer odaklarına sağlık camiası olarak karşı duruyor, kınıyor ve demokrasimize sahip çıkıyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları ambulanslarla ve şahsi araçları ile konvoy oluşturarak yapılan darbeye tepkilerini gösterdiler.