Adıyaman’ın Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yılı münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Kutlamalarda yaşanan terör olayları ve şehitlerden dolayı müzikli eğlence ve halk oyunları programları yapılmadı.
Program Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başladı.
Programa Ailem-Der Adıyaman İl Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, kurum amirleri, muhtarlar ve polis memurları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan tarafından yapıldı. Avan konuşmasında, “Ülkemizin huzur ve güvenliği kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle canla başla gece gündüz mücadele ederken, çağdaş ve demokratik bir toplum içerisinde toplumun talep ve ihtiyaçlarına yönelerek, emniyet hizmetlerinin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayarak, Akif’in istiklal Marşına Korkma diye başlamasındaki duygular ile vatandaşın korkusuz bir şekilde yaşaması amacımızdır. İletişim araçlarının zirve yaptığı bir dönemde yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize milli ve manevi değerler, birlik beraberlik, yardımlaşma dayanışma, merhamet, saygı, sevgi, çalışmak, başarmak, arkadaş seçimi ve kötülüklerden korumak için neler yapabiliyoruz. Televizyon, internet, telefon gibi iletişim araçları ile sesli ve görüntülü tanıdık tanımadık istediğimiz herkesle iletişime geçebiliyoruz. Fakat şöyle bir baktığımızda en iletişimsiz çağı yaşıyoruz. Genç kuşak neredeyse konuşma yeteneğini yitirdi. Saydığım iletişim araçları iyi niyetli ve kontrollü kullanıldığında gerçekten ihtiyaçtır. Çocukların ve gençlerin oyun anlayışı değişti. Birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusunu anlatan eski oyunlar unutuldu, gençleri şiddete ve kavgaya iten iletişimden kopuk oyunlar çıktı" dedi.
KARNENİN SAĞ TARAFINA BAKIN
Çocukların karnelerinin hep sol tarafına bakıldığını belirten Avan, "Karnenin sağ taraftaki kişisel gelişimi ile birçoğumuz ilgilenmedik. Zorluk görmeyen, iletişimden yoksun, sadece karnenin sol tarafı ile ilgilendiğimiz gençler merhametsiz, paylaşmayı bilmeyen, acımasız ve vicdansız yetişip suça kolayca sürüklenmektedir. Bu saydığım birçok nedenleri kontrol altına alamazsak terör suçları başta olmak üzere aile içi şiddet, bilişim suçları, güveni kötüye kullanma, cinsel istismar, hırsızlık, uyuşturucu, yaralama ve hakaret gibi suç türleri artarak devam edecektir. Çok şükür suç sayılarının az olduğu, bir çok örf ve adetin yaşatılmaya çalışıldığı Besni’de yaşıyoruz. Suç sayılarının artmaması, tüm gençlerin topluma faydalı bir birey olması için kurumlar ve sosyal dernekler ile iletişimimiz devam edecektir. Toplum destekli polislik anlayışı çerçevesinde kaliteli bir güvenlik hizmeti sunarak huzurlu bir Besni için çalışacağız. Vatanı uğruna görevlerinin başında canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine, halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, tüm Besni halkına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.