Adıyaman’ın Besni ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol üyeleri bir araya geldi.
Mehmet Erdemoğlu Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Adıyaman il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Bayramlaşma töreninde Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan selamlama konuşması yaparak herkesin bayramını kutladı.
Daha sonra konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, herkesin bayramını tebrik ederek ülkemizde yaşanan teröre lanet etti ve bunların bir an önce son bulmasını diledi.
Besni’de yapılan yatırım ve hizmetlerden de bahseden Aydın, "Besni’de yaptığımız son toplantıda Besni’yi masaya yatırdık. Bundan yaklaşık 6 ay önce de toplantı yapmıştık ve bu son toplantıya geldiğimizde konuşulan sorunların çoğunun çözüldüğünü gördük. Bizlere düşen Besni’yi 2023 Türkiye’sinde çok daha iyi yerlere taşımak. Bunu hep birlikte başaracağız. Eğitim konusunda Besni Dünya’da eğitimi bayram olarak kutlayan tek ilçedir. Besni’de Fen Lisesi talebi 1 numaralı talepti. Biz son toplantıya geldiğimizde Fen Lisesini kurmuş ve açmış olarak geldik. Bu sene inşallah Besni Fen Lisesi eğitim-öğretime başlıyor.
Erkenek Suyu ile ilgili projelendirme çalışmaları sona ermek üzere. Besni-Gölbaşı yolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Besni-Gaziantep yolunda çalışmalar biraz daha hızlandırıldı. Çetintepe ve Besni Barajı sizler için çok önemli. Çetintepe Barajı yüzde 50’ye yaklaştı. Besni Barajının projesi ise inşallah bu sene sonunda bitmiş olacak. Bunu da ek yatırım programına alacağız.
Besni Adliye Binası zaten programdaydı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan’da takip ediyor. Aynı yerde yapılmasına karar verildi. Besni’nin neye ihtiyacı varsa biz hep birlikte biz sizlerin hizmetindeyiz" dedi.