Besni’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, darbe girişimine karşı tek yürek oldu.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’ın Besni ilçesinde de vatandaşlar Türk bayraklarıyla Kaymakamlık Binası önüne geldi. STK temsilcileri, Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, "Bugün burada darbe girişimine karşı, ilçemizde faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, bu faşizan darbe girişimini kınamak için toplanmış bulunuyoruz.
Dün akşam gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimi, 93 yıllık Cumhuriyetimizin demokrasi tarihine kara Cuma olarak geçmiştir.
Bizlere böylesine sancılı günler yaşatan bu alçaklara yüce Türk milleti, bütün dünyanın gözü önünde bağımsız ve özgür yaşamın kendileri için nedeninin önemli olduğunu göstermiştir.
Milletimiz bağımsızlık ve özgürlüğüne karşı gelebilecek bir müdahale karşısında, gerekirse tank ve toplara karşı göğsünü nasıl siper edeceğini dosta düşmana göstermiş, vermiş olduğunuz Demokrasi mücadelesini başarı ile tamamlamıştır.
Haine, fitne ve fesata geçit vermemiş, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek vücut olmuş, birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı hain planları boşa çıkartmayı başarmıştır.
Bizler Kurtuluş Savaşı vermiş o şanlı ecdadın nesilleri olarak, dün olduğu gibi bugün de dosta düşmana karşı birlik ve bütünlüğümüzü ispat ederek, üzerimizde oynanan oyunları bir kez daha boşa çıkartarak, kardeşliğimizi pekiştirdik.
Dileğimiz odur ki, bu kardeşliğe kastedenler hukukun üstünlüğü ve ilkesi kapsamında en ağır cezalara çarptırılarak, hak ettikleri gibi cezalandırılmalıdır” dedi.
Basın açıklamasının ardından vatandaşlar Besni İlçe Emniyet Müdürlüğüne kadar sloganlar eşliğinde Demokrasi Yürüyüşü yaptı.