Adıyaman’ın Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen Besni’den Kahramanlarımıza isimli resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan ödül törenine Adıyaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Özçakmakçı, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Arslan, Ömer Şahin ve Mustafa Köseoğlu, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, şehit aileleri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan ödül töreni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Demirel’in ’Ben Anadolu’yum’ şiirini okuması ile devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar yaptı. Yazar, "Ülkemizde üstün bir mücadele veren güvenlik güçlerimize moral ve bilinçli gelecek nesiller yetiştirme amacıyla hazırlamış olduğumuz ’Besni’den Kahramanlarımıza’ şiir, resim ve kompozisyon yarışmamızın ödül töreni için toplanmış bulunuyoruz. Vatan, kültürel değerlerimizin bulunduğu bir coğrafyadır. Bu coğrafya ilk bakışta bir kara parçasıdır. Bu kara parçası tehlikeye girdiği zaman, uğrunda kanlar dökülür; canlar verilir. Nice analar yavrularını, nice gelinler yiğitlerini yitirir. O zaman bu coğrafyanın taşı, toprağı, dağı, ırmağı başka bir anlam taşır. Her biri düşmana aşılmaz bir engel ve bir uçurum olur. O toprak parçası hemen baş tacı edilir. Bu cansız coğrafya, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bir vatan olur. Vatan Bu değerler için savunulur ve bu değerler uğruna hayatından vazgeçene şehit denir. Vatan olmadığı zaman nelerin olduğunu yanı başımızda görüyoruz. Suriye’de yaşananlar nedeniyle halkın nasıl dağıldığını, ailelerin nasıl parçalandığını ibretle izliyoruz. Suriye’nin başında bizim gibi güçlü bir ülke var. Peki, istemesek dahi başımıza böyle bir şey gelse bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu nedenle vatanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu sebeple Bu vatan toprağının her bir karışı şühedanın kanıyla yoğrulmuş ve her basılan yerde şüheda vardır. Sizler bu vatan toprağında gezerken bu bilinçle gezmelisiniz.
Terörizmi besleyen, finanse eden ve destekçisi olan karanlık mahfiller şunu iyi bilmelidirler ki, bu tür kalleşlik barındıran şiddet eylemleri birliğimizi bozamayacak, bizi birbirimizden koparamayacak hatta birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da perçinleyecek ve bu aziz millet ilelebet payidar olacaktır. Mili Eğitim Camiası olarak inanıyoruz ki milletimiz, bu terör belasından da birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek kurtulmayı başaracaktır. Milletimiz, bu zor günleri el birliği ile atlatacak güç ve kararlılığa sahiptir. Bu vesileyle gerekirse en ön saflarda devletimiz ve milletimiz için mücadele etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında 1. olan öğrencilere 1 adet çeyrek altın, eşofman takımı ve battaniye, 2. olan öğrencilere 1 adet tablet, eşofman takımı ve battaniye, 3. olan öğrencilere ise 1 adet mp4, eşofman takımı ve battaniye hediye edildi.
Şehitlerin ailelerine ise plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar tarafından takdim edildi.