Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü tarafından ‘Buzağı ölümlerinin nedenleri ve alınacak önlemler’ konulu eğitim verildi.

Eğitim toplantısında Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü uzmanları Nevin Türüt ve Osman Sezer, Veteriner Hekimler Odası Adıyaman Şube Başkanı Orhan Öztürk tarafından buzağı ölümleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Veteriner hekimlerin katıldığı toplantıda buzağı bakım-besleme, yavru atmalar ile buzağılarda görülen ve ölümlere neden olan hastalıklar ele alındı.

Veteriner Hekimler Odası Adıyaman Şube Başkanı Orhan Öztürk, Türkiye genelinde yılda yaklaşık 400 bin buzağı kaybı yaşandığını belirterek, “Eğer bu buzağı kayıpları alınacak tedbirlerle engellenir ise Türkiye dışarıdan her yıl ithal etmiş olduğu 500 bin hayvanı ithal etmeyecek ve dışarıya bağımlılıktan kurtulacaktır.Bu ve benzeri konularda birçok eğitim ve seminerler, Adıyaman Veteriner Hekimleri Odası ve ilgili kurumlar ile birlikte düzenlenerek ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına katkı sunarak, üreticilerimize yönelikte eğitim ve bilgilendirme toplantılarına devam edilecektir” dedi.