Doğal güzelliğiyle her mevsim turistlerin ilgi odağı haline gelen adalar da kuraklıktan nasibini aldı. Suyun azalması üzerine baraja çekilen çelik halatlarla yüzen adaların karaya vurması engellenmeye çalışılıyor. 

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzen adaların binlerce yıl önce oluştuğunu söyledi.

İlçelerindeki bu değerin farkında olduklarını ifade eden Bulut, adaların karaya vurup çürümesine tedbir almaya çalıştıklarını belirtti.

Yüzen adaların karaya vurmaması için çalışma yapıldığını anımsatan Bulut, "Kuraklık nedeniyle barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor" dedi.

Adaların birbirine bağlanması gerektiğini anlatan Bulut, şöyle konuştu:

"Tek kurtuluş yolu adaların suyun en düşük seviyesinde bulunduğu noktalarda halatlarla birbirine bağlamaktan geçiyor. İnşallah bundan sonra bu düşünceyi uygulamaya çalışacağız. Bunu yetkililerle konuşup bir proje dahilinde yapmayı planlıyoruz. Eğer birkaç yıl gecikirsek bunların tamamından yoksun kalmış olabiliriz."

Bulut, barajın bulunduğu bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini aktardı.

Adaların ortalama 5 metre genişliğe sahip olduğunu dile getiren Bulut, "Adaların kıyıya vurarak parçalanması bizim içimizi parçalıyor. Dolayısıyla ilgililerden destek bekliyoruz. Bu adaların üzerinde spor aktiviteleri düzenlenebilir, hatta ziyaretçilere dinlenme imkanı dahi sunabiliriz" ifadelerini kullandı.