Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde devam eden demokrasi nöbeti tüm coşkusuyla sürüyor.
15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Çelikhanlı vatandaşlar Çarşı Meydanını terk etmeyerek, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Çelikhan Çarşı Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek tekbirler getiriyor.
Alanda Kur’an-ı Kerim ve şiirler okunurken, dualar ediliyor. Her akşam meydanda çeşitli konuşmacılar konuşuyor.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın,Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya,Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut,İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Alper Şentürk,İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan,STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş önceki akşam gerçekleşen demökrasi nöbetine katıldı.
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut yaptığı konuşmada, “Varlığımıza karşı yapılan bu hainliğe karşı meydanlardayız. Milletimizle, devletimizle, askerimizle tek yüreğiz. İmanımızdan aldığımız şuurla, milletimiz için devletimiz için buradayız. Değerli vatandaşlarım sizlerin bu duyarlılığınızdan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Adem Kaya ise, “Yapılan bu alçakça darbe girişimi,milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında darbecilerin ne tankları, ne helikopterleri, nede silahları işe yaramamıştır” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın “Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlarda demokrasi nöbetimizi tutuyoruz.Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmasıyla 15 Temmuz Darbe Girişimleri bertaraf edilmiştir. Bu başarı Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın ve siz halkımızın canını ortaya koyarak elde edilmiştir. Özgürlüğe ve demokrasiye karşı yapılan bu darbe girişimini ilk andan itibaren lanetliyoruz. Darbe girişimi bertaraf edildikten sonra ülkemizde çok şeyler değişecek. Cumhurbaşkanımız ve siz halkın iradesi Dünyanın diğer taraflarında okyanusun ötesindekilere şamar vuracak. Bunlar Türk halkının ne yapacağını hesaplayamadılar. Bunların ve bağlı bulunan dış güçlerin maksadı, Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve küçültmekti. Süreç normale dönene kadar meydanlarda demokrasi nöbetimizi devam edeceğiz” dedi.