Demirtaş, beraberinde Gölbaşı Kaymakamı Suat Hatam ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde Fırat Nehri’nin en büyük yan kollarından biri olan Göksu Çayı üzerinde inşa edilen Çetintepe Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Eylül 2013'te temeli atılan ve 124 milyon 347 bin liraya mal olacak barajın inşaatını gezen Demirtaş,  DSİ 203. Şube Müdürü Hakan Kaya'dan bilgi aldı. 

Baraj inşaatının süratle devam ettiğini belirten Demirtaş, 510 metre uzunluğunda ve 5 metre çapındaki derivasyon tüneli, su alma ve vana odası şaftlarında betonlama çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Gövde sıyırma ve dolu savak kazılarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Demirtaş, "Memba ve mansap batar dolarında slurry-trench imalatları ve su alma tüneli giriş portalı imalatları bitirilmiştir. Baraj ana ulaşım taşın yollarında kazı çalışmaları ise devam ediyor" dedi.

Barajın 12 milyon metreküp dolgu hacmine sahip olacağını belirten Demirtaş, temelden yüksekliğinin ise 116 metre olacağını dile getirdi.

Barajı inşaatının 1018 yılının son aylarında bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Şuana kadar yaklaşık 29 milyon lira harcanarak inşaat çalışmalarında yüzde 18'lik fiziki bir gerçekleşme sağlandı. Bu büyük projenin hizmete sunulmasıyla birlikte 700 bin dönümlük zirai arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Çetintepe Barajı'yla birlikte ilimizde devam eden diğer baraj ve sulama projelerinin de tamamlanmasıyla, bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır.

Kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları artacak, ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılarak, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en aza indirilerek dışarıya giden tarımsal mevsimlik göç azalmış olacaktır. Adıyaman artık geleceğe daha da güvenle bakıyor. Devam eden sulama projelerinin tamamen bitirilmesiyle ilimizin 2023 hedeflerine ulaşımı daha da kolaylaşacaktır."