CHP Besni İlçe Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırı girişimine tepki gösterdi.
Parti binasında düzenlenen basın toplantısında teşkilat mensupları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını ifade ettiler.
Basın toplantısına CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Kadın Kolları, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Ulug, CHP eski Milletvekili adayı Fatma Ulubey, Şambayat Belde Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, gençlik kolları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırının toplumsal barışı hedef alan bir saldırı olduğunu belirterek, "Artvin gezisinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde bulunduğu CHP konvoyuna yönelik Artvin Şavşat bölgesinde hain terör saldırısı düzenlenmiştir. Bu saldırı direk Genel Başkanımız ve CHP konvoyuna yapılmış olsa da aslında bu hain saldırı demokratik laik Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılmış toplumsal barışımızı hedef alan bir saldırıdır.
Sayın Kılıcdaroğlu liderliğindeki partimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşuyla demokrasimize sahip çıkmış ve Türkiye Cumhuriyetinin demokrasiden çıkmamasının en büyük teminatının CHP olduğunu tüm dünya ve tüm Türkiye’ye tekrar göstermiştir.
Tehditler ne kadar büyük olursa olsun, biz CHP’liler bu tehditlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’yi tam demokrasi seviyesine çıkarana kadar da büyük önder M.Kemal Atatürk izinde mücadelemize devam edeceğiz. Hiç bir saldırı ve hiç bir tehdit, bizi amacımızdan ve yolumuzdan etmeyecektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin kurucu partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin sigortasıdır, Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin en büyük teminatıdır.
Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı ilk değildi. Bilinsin ki bu ülkenin birliği ve dirliği için bedel ödenecekse, biz CHP’liler her yerde, her zaman ve her ortamda bedel ödemeye hazırız. Genel Başkanımızı da kimselere yedirtmeyiz. Son olarak Genel Başkanımızın dediği gibi Allah’ın verdiği bir canımız var o da bu vatana feda olsun.
Yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırıda şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bu olayın faillerinin bir an önce yargı önüne çıkartılması hükümetin öncelikli görevidir" dedi.
Kılınç’tan sonra konuşan Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı ve Fatma Ulubey ise, teröre sert bir dille tepki göstererek, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını söylediler.
Son olarak konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, "Genel Başkanımıza saldırı düzenlendi. Bu saldırı kabul edilemez. İlkinde mermi koydular, bu da ikincisidir. CHP’nin 130 milletvekili, 232 belediye başkanı, 4161 belediye meclis üyesi, 159 il genel meclis üyesi, 81 il başkanı, 900 ilçe başkanı ve partililer olarak CHP Genel Başkanını kimseye yedirtmeyiz. Nereden gelirlerse gelsinler, buz buradayız. Genel Başkanımızı bundan sonra partili olarak koruyacağız. CHP 93 yılık sürede ne terörün yanında yer aldı, ne ırk, ne din üzerinden siyaset yaptı. CHP kimsesizlerin kimsesidir” ifadelerini kullandı.