Erdoğan, Adıyaman'da Nissibi Köprüsü Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, geçmişte birlikte yürüdükleri, birlikte oldukları birilerinin şu anda terör örgütünün arkasında bulunduğu bir partiden aday olduğunu ifade etti.

Söz konusu kişinin gayet iyi tanındığını söyleyen Erdoğan, "Şahsımla alakalı 'Sultandır' diyor, 'Diktatördür' diyor. Elhamdülillah ne sultan oldum ne de diktatörlüğe merak sardım. Başbakanlığım dönemimde de Cumhurbaşkanlığı dönemimde de bizim ne yaptığımız bellidir" diye konuştu.

Meydanlarda her zaman "Biz, size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz" dediklerini anlatan Erdoğan, her konuşmasında, dünyada hayırlı işler yapmaya yönelik düşüncelerini aktardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eninde sonunda ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Öldüğümüz zaman bizi 2,5 metreküplük bir yere gömmeyecekler mi? Gömecekler. Hoca efendi, 'Cumhurbaşkanı niyetine' diyecek mi? 'Başbakan niyetine' diyecek mi? 'Trilyarder niyetine' diyecek mi? Ne olursan ol, ne diyecek? 'Er kişi niyetine'. Gömecekler. İnanın en yakınınız bile kolay kolay uğramaz, çekip gidecekler. Ancak eğer bu dünyada hayırlı işler yapmışsan, gönüller kazanmışsan, yani bu kubbede hoş bir seda bırakmışsan, ne mutlu sana. Bizim de derdimiz bu. Sevgililer sevgilisi ne diyor: 'İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olandır.' Biz bu şekilde yola çıktık, böyle devam ediyoruz, böyle devam edeceğiz."

Erdoğan, "Hanım kardeşlerim başta olmak üzere diyorum ki, 'Şu 19 gün, durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Sizler inandıklarınızı, bildiklerinizi en güzel şekilde anlatacaksınız. Yahu 'Din dersini kaldıracağız' diyor. İmansız olan bir milletin batması haktır. Sen sahip olursan Allah'ın izniyle bu vatan da batmayacaktır. Evet, iman önemli bir şeydir' dedi.

- "Bu oyunlara gelmeyelim"

Erdoğan, "Rabia" olarak değerlendirdiği "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" kavramları üzerine şunları söyledi:

"Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnakıyla velhasıl tek millet... Tek bayrak... Şu bayrağımızın rengi, şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehitlerimizdir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan... 780 bin kilometrekarede vatanımızın üzerinde asla operasyon yaptırtmayız. Buna heveslenenler avuçlarını yalarlar. Karşılarında bizleri bulurlar, silahlı kuvvetlerimizi bulurlar, emniyet teşkilatımızı bulurlar, milletimizi bulurlar. Hep birlikte topyekun karşılarında dururuz. Tek devlet... Çıkmış bir paralel devlet, Pensilvanya'dan burayı idare etmeye kalkıyor. MGK'da kararını aldık. 'Ulusal güvenliğimizi tehdit eden, legal görünümlü illegal örgütler' diye kayıtlara girdi. Gereği neyse evelallah yapılacaktır. Bu oyunlara gelmeyelim. Yıllarca aldattılar ama bundan sonra artık bunu yapamayacaklar. İşte olanları görüyorsunuz, yargıda, hepsi yavaş yavaş sigaya çekiliyor.

Şimdi bakıyorsunuz terör örgütünün arkasında bulunduğu partiyle beraber, bal kaymak olmuşlar. Bu nasıl bir inanç meselesidir? Nasıl onlarla beraber iş tutarsınız? Bir diğer taraftan diğerleriyle... O 'milliyetçiyim' görünümü altındaki zat, okyanus ötesine verir veriştirirdi. Ama şimdi bakıyorum onlar da kaymak, bal. Kardeşlerim iyi tanıyalım. Onun için Hacı Bektaş-ı Veli ne diyor, 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım'. Hep birlikte Türkiye olalım.' Sizleri Allah için seviyorum. Sizleri Rabbime emanet ediyorum."