‘Devletin Şefkat Eli’ Projesi kapsamında, Cüleyli Hoca ve Altınşehir Hafızlık Kız Kur’an kurslarında okuyan 101 öğrenciye kırtasiye seti ve sportif faaliyetlerde kullanabileceği eşofman takımı, spor ayakkabısı, spor çantası, forma ve başörtüsü dağıtıldı.
Adıyaman Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce hazırlanarak SODES tarafından desteklenen ‘Devletin Şefkat Eli’ Projesi kapsamında öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı.
Cüleyli Hoca Kız Kuran Kursunda düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’in eşi Nuray Süzen, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mahmut Öztürk ve SODES Proje Merkezi yetkilileri katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, kurs binasını gezen Beyhan Demirtaş’a, kursta yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Cüleyli Hoca Kız Kuran Kursunu ziyaret eden Bayan Demirtaş, burada kurs binasını gezerek yatılı okuyan kız öğrencilerle sohbet ederek yakın ilgi gösterdi.
Öğrencilerle sohbet ederek çeşitli tavsiyelerde bulunan Beyhan Demirtaş, “Bugün SODES Projesi kapsamında Cüleyli Hoca ve Altınşehir Hafızlık Kız Kur’an kurslarında okuyan 101 öğrencimize kırtasiye seti ve sportif faaliyetlerde kullanabileceği eşofman takımı, spor ayakkabısı, spor çantası, forma ve başörtüsü dağıtımı yaptık. Dağıtımını yaptığımız materyallerin eğitim ve öğretim kalitesine etkisi son derece önemlidir. Çocukların eğitiminin yanında manevi olarak da yetiştirilmeleri önem arz etmektedir. Böyle önemli toplumsal bir projenin hazırlanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Cüleyli Hoca ve Altınşehir Hafızlık Kız Kur’an Kurslarında okuyan kızlarımız arasında 25-27 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda voleybol turnuvası düzenlenecektir. Yapılacak müsabaka sonrası kız öğrencilerimize kupa ve madalyaları teslim edilecek” diye konuştu.
Bayan Demirtaş, daha sonra kız kuran kursu öğrencileriyle günün anısına fotoğraf çektirerek, SODES Projesi kapsamında alınan malzemeleri dağıttı.