Adıyaman’da, AVM inşaatında yaşanan çökme olayını görüntüleyen basın mensuplarının saldırıya uğramasına Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya sert tepki gösterdi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ve adamlarının basın mensuplarına saldırmasını şiddetle kınadığını belirten Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, “Avm inşaatı olayı haberini alan basın mensuplarımız olay mahalline gidip görüntü alıp haberleştirmeye çalışırken, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, bir gazeteci arkadaşımızın fotoğraf makinesini alıp Gazeteci Metin Harıkçı’nın koluna vurunca orada bulunan Uslu’nun adamlarından yaklaşık 10 kişi İhlas Haber Ajansı Muhabiri Cihan Kizir’e, de saldırdı.
Tüm bunların emniyet ekiplerimizin gözleri önünde olduğunu ve adeta olay yerinden kaçırılarak uzaklaştırılan basın mensupları görev yapmaları engellenmiş ve fiziki müdahaleye maruz kalmışlardır.
Bunu yapan sıradan bir vatandaş olsa belki yinede normal görülebilir. Hele hele Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin basın mensuplarımızı darp etmesi inanılır bir şey değildir ve basın mensupları da sahipsiz değildir.
Uslu basına saldıracağına öncelikle hayatını tehlikeye attığı yaralanıp hastanelerde olan yaralılarla ilgilense veya hiçbir tedbir alınmadan yapılan işi sorgulasa ya da iddialara göre kaygan ve heyelan üzerine kurulu bir alana tartışılır şekilde inşa edilen AVM’siyle ilgilense daha doğru olurdu.
İlimiz merkezinde sadece görevlerini yaptıkları esnada saldırıyı yapan Sanayi Odası Başkanı ve adamlarının saldırılarını kınıyorum.
Saldırıya uğrayan kolundan darp edilen fiziki müdahaleyle linç edilmeye çalışılan basın mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle. AVM binasının çökmesi esnasında yaralanan 8 hemşehrilerimize de Allah’tan şifa dilerim.
İnsan canı bu kadar ucuz olmamalıdır. Olayın teknik ve sorumlular ayağının yetkililerce takibi temennimizdir” diye konuştu.