Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Adıyaman’da ki ilk hacı kafilesi dualar ve ilahiler eşliğinde uğurlandı.
Adıyaman’da 2016 hac döneminde 260’ı Diyanet İşleri Başkanlığı, 140’ı özel şirketlerle kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirecek. Önceki gün özel şirketlerle giden hacı adaylarının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla giden hacılarda kutsal topraklara hareket etti.
Adıyaman Havalimanına gelen 203 hacı adayı, yakınları tarafından göz yaşları arasında uğurlandı. Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü’nün de katıldığı uğurlama töreninde Kuran-ı Kerim okunurken, dualar edilip, ilahiler seslendirildi.
Adıyaman Müfütüsü Mehmet Ali Öztürkçü, hacı adaylarının Hac ibadetini en güzel şekilde yapmaları temennisinde bulunarak, “Bu yıl uçak kalkış saati erken olduğu için hacılarımızı havalimanından uğurlamak imkanı bulduk. Güzel bir uğurlama oldu. Bir hafta öncesinden hacılarla yaptığım toplantıda hacıların Allah’ın misafiri olduklarını, mukaddes topraklarda Türkiye Müslümanlarını, özelde de 640 bin Adıyaman’da ki Müslümanları temsil ettiklerini bilmeleri gerektiğin söyledim. Bu münasebetle mukaddes topraklarında ibadetlerini en güzel şekilde yapmalarını, temizliğe dikkat etmelerini, insan hak ve hürriyetlerine riayet etmelerini, memleketimizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan biran önce kurtulması için dua etmelerini tavsiye ettik” dedi.