Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, ‘dokunulmazlık’ ile ilgili alınan kararın, “Yanan ciğerimize su serpti” değerlendirmesini yaptı.
Kendiside 1994 yılında PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada ayağından yaralanarak gazi olan TÜMŞAD Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, TBMM’de kabul edilen “dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin” kabul edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Geç kalınmış bir karar olduğunu dile getiren Hacı Erdengi, “Adıyaman bugün 89. şehidini toprağa verdi. 2015 yılı 7. ayından itibaren ise 8. şehidimizi bugün toprağa verdik. Ama bu gün iyi bir haber aldık. 376 oyla devlete karşı terör örgütü PKK’ı destekleyen HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması meclisten geçti. Bu karar şehit yakınları ve gazilerimize güzel bir haber oldu. Bu bizim ciğerlerimize soğuk bir su serpti. Bunlar hem devletten maaş alıyor, hem TBMM çatısında siyaset yapıyor, aynı zamanda ise dağdaki bölücü örgütün destekçiliğini yapıyorlar.
Bugün alınan karar, geç kalınmış bir karardır. Bu kararın yıllar önce alınması gerekiyordu. Yüce Türk Milletinin meclis çatısı altında yaşarken, diğer taraftan askerimiz ve polisimiz dağda teröristlerle mücadele veriyor. PKK’nın destekçileri de milletin parasıyla maaş alıyorlar. Bu karar çok yerinde oldu. Bunu desteklemeyen diğer milletvekillerimizi de göreve çağırıyorum. Yatarken elini vicdanlarına koyup düşünsünler. Bu kadar şehit geliyor hiç mi bunu düşünmüyorlar. 550 milletvekilinin içerisinde PKK’yı destekleyenler hariç herkesin bu karara oy vermesi gerekirdi” diye konuştu.