Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Dünya Süt Günü nedeniyle atletizm yarışması düzenledi. Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen yarışmada sporcular 1, 1,5, 2 ve 3 kilometrelik parkurlarda dereceye girebilmek için mücadele etti. 

Yaklaşık 170 öğrencinin yer aldığı minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisindeki koşuya katılanların 12'si sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi. Ambulansta tedavi edilen öğrenciler evlerine gönderildi. 

Atletizm yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. İl Müdürü Adil Alan, Dünya Süt Günü etkinliklerinin 1991'den bu yana gerçekleştirildiğini söyledi. 

Süt tüketimini teşvik etmek için bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirdiklerini vurgulayan Alan, "Türkiye, 2002'den itibaren gerek hayvancılık, gerekse hayvansal ürünler açısından büyük bir değişim yaşadı. Süt tüketimi 12 yılda  8,4 milyon tondan 18,5 milyon tona ulaştı. Son 12 yılda hayvancılığa verilen destek de 33 kat arttı" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren sporculara hediyeleri verildi.