Samsun'un Bafra ilçesinde ressam Serpilay Kocahan Görgeç tarafından on yıllık çalışmanın üçüncü kişisel resim sergisi, Sarı Köşk Kafe Restoran’ın açılışıyla birlikte yapıldı.

Serginin ve kafenin açılış kurdelesini Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Sarı Köşk kafe restoran işletmecisi Şule-Ahmet Şeker çifti, ressam Serpilay Kocahan Görgeç birlikte kesti. Kaymakam Arslan, hayırlı olsun dileklerini sundu. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan ressam Serpilay Kocahan Görgeç "Ben aslen Adana doğumlu olmama rağmen yıllardır Bafra'dayım. Eşim emekli öğretmendir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuyum. 15 yıldır da bilfiil resim çiziyorum. Resimlerimde özellikle Anadolu motiflerini kullanmaya özen gösteriyorum. Ayrıca resimlerimde daha çok insan anatomisini, çalışan kişileri porte olarak çiziyorum. Kursiyerimiz Havvanur Keleş’in resimleri de sergide sergilenmektedir. Geleceğin ressamlarını yetiştirmek istiyorum." dedi.

Görgeç, birinci kişisel sergisini 2014 yılında Boran Etüt Merkezi'nde 'Kızılırmak Bereketi' adlı Bafra konusu üzerine açmıştı. 8 Mart 2015 Kadınlar Günü'nde 'Kadının Çilesi' adlı 2. kişisel sergisini açan Görgeç, şimdi de 'Leylaklar ve Güller' adlı 3. kişisel sergisinde moda ve dekorasyon trendine uygun eserlerini sergiliyor.

Sarı Köşk kafe restoran işletmecileri Şule-Ahmet Şeker ise "Bafra ve bölgesine nezih bir işyeri kazandırdık. Bu işyerini açarken sadece maddiyatı değil hizmeti ön planda tuttuk. Açılışımızda ise değişik bir çalışma yaparak resim sanatına katkıda bulunmak istedik. Ressam Serpilay Kocahan Görgeç Hanımefendi'nin seçkin resimlerinin olduğu bir sergi açılışı da gerçekleşti." diye belirtti.