Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla verilen iftar yemeklerini iptal ederek buraya aktaracağı kaynağı Adıyaman’da bulunan Suriyeli ailelere yardıma dönüştürdü.
Suriyeli 200 aile için 17’şer kilogramlık temel gıda paketinden oluşan yardımların dağıtılması için Suriyeli çocukların eğitim gördükleri Adıyaman Atatürk İlkokulu Eğitim Merkezi dağıtım noktası olarak seçildi ve ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım paketleri buradan ulaştırıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur- Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan büyük, küçük çaplı tüm iftar programlarını iptal ettik. İftar programlarına yapacağımız bu harcamalar yoksul ailelere, terör mağdurlarına ve Suriyeli ailelere gıda, giyim ve acil ihtiyaçların yer aldığı yardım kolileri dağıtılması kararı aldık.
Suriye’de zalim Esed’in zulmünden kaçarak ülkemize sığınan ve Adıyaman’da kalan muhacir Suriyelilere 200 koliden oluşan gıda yardımında bulunduklarını vurgulayan Ali Deniz, “Bugüne kadar din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin nerede bir mazlum varsa yardım ve şefkat elini uzatmaktayız. Türkiye’de yaşanan zor günleri ve mağduriyetleri de göz önünde bulundurarak Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde yardım seferberliği başlattık.
Ramazan ayı bizim için çok önemli bir ay. Bu mübarek ayda infak yapmak çok değerlidir. Biz de iftar programlarımızı iptal ederek buraya ayırdığımız kaynağımızı Adıyaman’da bulunan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli Suriyeli ailelere ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz. Muhacirlere ensar olma vaktidir. Bu vesile böyle bir infak çalışmasına katılan tüm üyelerimizi kutluyoruz ve böyle güzel hizmetlerimizin devamını diliyorum. Ayrıca Sevgili Peygamberimizin dediği gibi hayra vesile olan yapan gibidir kaidesince de vesile olan herkese teşekkür ediyorum”diye konuştu.