Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Adıyaman’da eğitim sistemini eleştirdi.
Adıyaman’da eğitimciler ile bir araya gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, basın toplantısı düzenledi. Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Bilgiç, basın toplantısında Türkiye gündemi ve eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu savunan Veli Demir, iktidarın politikalarını eleştirdi. Terör olaylarıyla ilgili konuşan Veli Demir, şehitlerden dolayı tüm millete başsağlığı dileklerinde bulundu.
Demir, “Biran önce ülkemizin barışa, huzura kavuşmasını diliyorum. Siyasal iktidarın en önemli görevlerinden biriside ülke insanını 80 milyonu barış, mutlu, huzur içinde yaşatmak olmalıdır. Ülkemizde siyasal iktidarın zarar vermediği, tahrip etmediği hiçbir alan yok. Hukuk, adalet, sağlık, dış politika, iç politika bunların tahrip etmediği hiçbir alan yok bide en büyük tahribat AKP iktidarı döneminde eğitimde yaşandı. Bunların döneminde eğitim sistemimiz adeta çöktü, tahribata uğradı. Muhalef olsun diye söylemiyorum. İşin sosyal tarafları olan velilere, veli derneklerine, sendikalara, bilim insanları, gecekondu üniversiteleri ile eğitim sistemi çökmüştür” diye konuştu.