Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından Adıyaman İmam Hatip Ortaokuluna ‘Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Z Kütüphanesi’ açıldı.

Kalkınma Bakanlığı Çocukları Geliştirme Programı tarafından desteklenen Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından icra edilen ‘Daha Güvenli Yarınlara’ projesi ile kütüphane açılışı yapıldı.

Adıyaman İmam Hatip Ortaokulunda yapılan Z kütüphanenin açılışına Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulhamit Denizci, milli eğitim şube müdürleri, çeşitli okul müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan Emniyet Müdürü Metin Alper, okumanın önemine vurgu yaparak, “Kütüphanenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Z kütüphane, Z kuşağından dolayı verilmiş sanırım. 2017 yılında Z kuşağı diye bir kuşak hayatına devam ediyor. Gözleri ışıl ışıl parlayan yüreği vatan sevgisiyle dolu evlatlarımızdır. İnşallah bu kütüphane sizlere fayda sağlayacaktır. 15 Temmuz şehitler sergisini gezerken bir kez daha duygulandık. Milletimizin tarihinde kahramanlık öyküleri vardır. Çanakkale Destanı, Kurtuluş Savaşı vardı. Sizlerde 15 Temmuz zaferine tanıklık ettik. Bu millete zorlu bir şeyler yaptırmaya çalışanlara gereken cevabı vermiştir. Dinimizin ilk emri Oku’dur. Okumak çok önemlidir. Okumanın yaşı yoktur ama en uygun çağ sizin çağınızdır” dedi.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit ise konuşmasında, “Bir toplumun kalkınması en temel mihenk noktası eğitimdir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyine bakmak istiyorsanız toplumun eğitimine ve adaletine bakacaksınız. Toplum eğitim ve adalette iyi bir yerde ise kalkınmada da iyi durumdadır. Eğer bir toplumu ahlak ve maneviyatla desteklemezsek her bireyin başına bir polis daha diksek, emniyeti, huzuru ve güvenliği sağlayamayız. O yüzdendir ki emniyet müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İmam Hatip Ortaokulu olarak farkımız okumamızdır. Her ay çocuklarımıza en az 4 kitap okutuyoruz ve bu kitaplardan yazılı yapıyoruz. Bu gün Adıyaman’da bir başarıdan söz ediyorsak bunu kitap okumaya borçlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu konuda Türkçe öğretmenlerimizi ve diğer öğretmenlerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Okul müdürü Nevzat Yiğit tarafından Emniyet Müdürü Metin Alper’e teşekkür plaketi verildi. Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphane gezildi. Daha sonra öğrenciler tarafından yapılan 15 Temmuz resim sergisi gezildi.