Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek burada polis memurlarıyla bir araya geldi.

Çevik kuvvet polislerine az kadroyla yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tebrik ederek çalışma hayatlarında başarılar dileyen Müdür Alper, burada polis memurlarıyla bir süre sohbet ederek onlarla çiğ köfte yedi. Az kadroyla bir çok olaya müdahale ettiklerini dile getiren Müdür Alper, “Bildiğiniz gibi huzurun ve barışın en büyük mimarlarından olan emniyet teşkilatımızın çok değerli personelleriyle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı personelleriyle, Altınşehir Polis Merkezi personelleriyle bir araya geldik. Bugün de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personellerimizle bir araya geldik. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüz sizlerinde gördüğü gibi dinamik, atak, kendilerine verilen her türlü görevi yapacak kapasiteye ve bilgi ile birikimi olan arkadaşlarımızdır. Geçtiğimiz yıllarda Çevik Kuvvetimizin sayısı daha fazlaydı. 2015 yılında 96 sayısı vardı, 2016 yılında bu sayı 115’e çıkmışken, bugün itibariyle 78 personelle hizmetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Müdahale ettikleri olaylar ve gittikleri görevleri kıyaslarsak geçen yıl 115 kişinin bulunduğu bir ortamda 740 adet göreve gitmişler. Bu yıl ise 78 personel, bin 643 göreve göndermişiz. Bu görevlerin bir çoğu da ilçelerimize gönderilen takviye kuvvetlerdir" dedi.

Tüm polislere kendi amca, dayı, ağabey, abla ve annelerine meslektaşlarının nasıl davranmasını bekliyorsa, Adıyamanlılara da öyle muamele edilmesi çağrısında bulunan Alper, Adıyaman’da görevi süresinde olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını da kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Adıyaman’a ziyaretinde Kahta İlçesinde çevik kuvvet birim amirliğinin kurulması talebinde bulunduklarını dile getiren Müdür Alper, "Sayın içişleri bakanımızın Adıyaman’ı ziyaretinde en büyük ilçemiz olan Kahta’da bir çevik kuvvet birim amirliğinin kurulması talebinde bulunmuştuk. Sayın bakanımız sağ olsunlar çabuk bir reaksiyonla kendileri talimat verdi, Kahta ilçemizde çevik kuvvet birliğimiz kuruldu kağıt üzerinde. İnşallah yakın zamanda da polis okullarında öğrencilerin mezun olmasıyla eş değer bir zamanlama içerisinde Kahta ilçemize 50 kişilik çevik kuvvet birliği kuracağız ama bunun ne zaman olacağına dair tam bir tarih veremiyorum. Malum Türkiye’nin de içerisinden geçtiği süreç içerisinde her meslek grubundan olduğu gibi bizim meslek grubumuzdan da ihraç ve açığa alınanlar oldu. Bu sayısal azlığı biz bahane olarak görmüyoruz ama en kısa zamanda inşallah Kahta’da da bir çevik kuvvet birliğimiz olacak. Kurulduğu zaman merkezde bulunan arkadaşlarımızın çevre ilçelere gönderdiğimiz ek görevlerini Adıyaman’da, değerlendireceğiz. En azından Kahta ilçesinde bulunacak olan birliğimiz Sincik, Gerger, Samsat ilçelerimizde bulunan bir çok açığımızı da kapatacaktır diye düşünüyorum” dedi.