Menderes Mahallesi'nde yaşayan 66 yaşındaki İzzet Kara, kas gücü kaybı hastalığı nedeniyle belden aşağısını kullanamayan çocukları 26 yaşındaki Muzaffer ve 23 yaşındaki Osman Kara'ya hem anne hem babalık yapıyor. 

Başvurduğu birçok hastanede çocuklarının hastalığına çare bulamayan anne, engelli evlatları için bütün imkanlarını seferber ediyor.

Çocuklarını, iki katlı evlerine çıkarıp indirmede zorlanan Kara, evlatları için demirden kafes sistemi yaptırıp binanın dışına asansör taktırdı.

Demirden yaptırdığı kafese dinamo bağlattıran anne, asansör sistemiyle biraz olsun rahatladı.

Anne Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkçe bilmediğini belirterek, çocuklarının bakımında zorlandığını söyledi.

Kendi imkanıyla yaptığı asansörün pek güvenli olmadığını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Çocuklarım evde adeta hapis hayatı yaşıyor. Çok zorluk çekiyorum fakat evlatlarım için yapmazsam olmuyor. Onlar ciğerimden birer parça. Balkona kurduğumuz seyyar asansörle çocuklarımı indirirken korkuyorum. Onlar için daha güvenli ve güzel bir asansör istiyorum. Onlar da arkadaşları arasına katılsınlar."

Muzaffer Kara da dışarı çıkıp gezmek istediğini belirtti.

Osman Kara ise ihtiyaçları için yetkililerden yardım beklediğini belirterek, akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduklarını kaydetti.