Kendisi de bedensel engelli olan Aslan, ilçedeki yaşlı ve engellilerin sağlık kurumlarına ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını görünce, onlara yardım etmeye karar verdi. Bu kapsamda 3 tekerlekli motosikletinin arkasına 2 kişilik koltuk yaptıran Aslan, engelli ve yaşlıları evlerinden alıp hastaneye, muayenelerinin ardından evlerine götürüyor.

Yaklaşık 3 ay önce başlattığı çalışmayla ücretsiz hizmet veren Aslan'a, engelli ve yaşlılar günün 24 saati telefon veya SMS aracılığıyla ulaşabiliyor.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlıların özellikle yaz aylarında sağlık kurumlarına ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bunun üzerine engelli motosikletiyle yaşlı ve engellileri hastaneye götürmeye karar verdiğini anlatan Aslan, "Üyelerimiz ve yaşlılar sıcak nedeniyle dışarıya çıkamıyorlar, hastaneye gitmeleri gerektiğinde de sıkıntı yaşıyorlardı. Ben de dernek üyelerine SMS atarak, böyle bir hizmet başlattığımı bildirdim. İhtiyaçları olduğunda beni arıyorlar. Evlerinden alıp hastaneye götürüyor, işleri bitince de evlerine bırakıyorum" dedi.

Aslan, yaptığı hizmet için kimseden para talep etmediğini dile getirdi. 

- Engelliler hizmetten memnun

Engelli İsmet Günay, verilen hizmetten memnun olduğunu belirterek, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Sağlık sorunu olduğu zaman Aslan'a mesaj attığını ifade eden Günay, dernek aracılığıyla kimseye yük olmadan hastaneye gittiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Mustafa Kıyak da ilk defa gördüğü hizmet karşısında şaşırdığını dile getirerek, "İstediğimiz anda Serkan Aslan kardeşimiz yanımıza geliyor. Bizi hastaneye götürüyor, sonra tekrar evimize bırakıyor. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.