Engelliler Haftası nedeniyle, aralarında görme, bedensel ve işitme engellilerin de bulunduğu bir grup, Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi. Daha sonra Adıyaman Kent Konseyi Engelliler Meclisince düzenlenen "empati yürüyüşü"ne katılan engelliler, kimseden yardım almadan belediye önüne kadar gitmeye çalıştı.

Atatürk Caddesi'nden ilerleyen grup, Atatürk Bulvarı'ndaki üst geçit engellilerin kullanabileceği şekilde tasarlanmadığı için yolun karşısına geçemedi. Bunun üzerine trafik ışıklarının bulunduğu kavşağı kullanan engellilerin, kaldırımdaki reklam ve elektrik panolarına, elektrik direklerine, çöp kutularına çarptığı, çukurlara düştüğü, kaldırıma çıkamadığı ve ATM'leri kullanamağı görüldü.

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Abdulkerim Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri bizzat gördüklerini ifade eden Işık, "Bu vesileyle engelli arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik" dedi. 

Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu ise birçok kaldırım rampasının standartların dışında yapıldığını söyledi.

Adıyaman Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Tunç da engellilerin sosyal ve toplumsal yaşama katılmaları gerektiğini dile getirdi.

Engellilere kolaylık sağlayacak bir kent hayalini kurduklarını ifade eden Tunç, "Görme engellilerin kavşaklarda karşıdan karşıya geçmeleri için trafik lambalarında takip şeritlerinin bulunması ve aynı zamanda sesli sinyalizasyon sisteminin olması lazım. Yaya geçitlerinde çizgiler yapılmış ama göremediğimiz için zor anlar yaşıyoruz" diye konuştu.