Özel servislerle evlerinden alınarak eğitim gördükleri merkeze getirilen engelliler, ahşap, seramik boyama, resim ve hediyelik eşya üretimi de yapıyor.

SODES projesi kapsamında hayata geçirilen çalışma kapsamında yaklaşık 100 engellinin üretim yaptığı merkez satışlara başladı.

Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmete açtıkları merkezle engellilerin öz güvenlerinin artırılmasının yanında boş zamanlarını değerlendirmelerini hedeflediklerini söyledi.

Engelsiz evin, engellilerin umudu haline geldiğini belirten Arslan, merkezde galoş ve çöp poşeti üretiminin yanında el sanatlarıyla ilgili çalışmaların da yapıldığını ifade etti.

Ürünlerin satışından elde edilen gelirlerle engellilerin aile bütçelerine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Engellilerimizin geleceğe yönelik planlarının olmasını istiyoruz. Üretilen galoş ve poşetlere hastane ve iş yerlerinden yoğun talep var. Şuan büyük bir işletmenin ihtiyaçlarını ancak yetiştirebiliyoruz. Makinelerimiz yeterli olmadığı için taleplere karşılık veremiyoruz. İleride kapasitemizi artırabilirsek diğer talepleri de karşılayacağız."

- "Eve mahkum olmaktan kurtuldum"

Engellilerden Ahmet Şahin de merkezde meslek öğrendiği için mutlu olduğunu belirterek, böylelikle eve mahkum olmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Hastane ve otellere yaptıkları çeşitli ürünleri sattıklarını dile getiren Şahin, "Otellere ve hastanelere çöp poşeti başta olmak üzere toprak poşeti ve galoş üretiyoruz. Ekonomik olarak iyi getirisi oluyor" dedi.

Emrullah Dağlılar ise meslek öğrendiği ve para kazandığı için mutlu olduklarını belirtti.

Bir şeyler üretmenin keyif verdiğine işaret eden Dağlılar, kendilerine sunulan imkanlar için yetkililere teşekkür etti.