Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne bağlı 23 oda başkanının yılda bir gerçekleştirdiği başkanlar kurulu toplantısı Grant İskender Otel’de gerçekleştirildi. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay’ın başkanlık yaptığı toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdür Yardımcısı Ayhan Uçar ve Bağ-Kur Servisi Sorumlusu Turan Ergün’de katıldı.
SGK yetkilileri, oda başkanlarına 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendin kapsamındaki sigortalıların prim borçlarının 6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılmasına dair bilgilendirme yaptı.
Başkanlar kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, “Esnaf ve sanatkarlarımız özellikle işletme sayılarının çokluğu, ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkı, bölgesel sosyo-ekonomik dengelerin kurulması ve üretimde azımsanmayacak bir paya sahip olmaları nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik ve sosyal yönlerden büyük önem taşımaktadır. İstikrarlı bir ekonomik ve siyasi ortama ihtiyaç duyan esnaf ve sanatkarlar, işini planlayabilmek için önünü görmek, yarının ne getireceğini bilmek ister. Esnaf ve sanatkarların durumunun iyi olması, işçi, memur ve çiftçinin gelirinin iyi olmasına bağlıdır. Halen esnafın en temel sorunu piyasalarda ki talep daralmasının meydana getirdiği azalan iş hacmi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sorunlardır” dedi.
2016 yılındaki faaliyet raporunu detaylı bir şekilde açıklayan Başkan Duranay, 2017 yılının esnaf ve ülkemiz adına daha verimli geçmesi temennisinde bulundu.