Adıyaman 2. İnşaat,Yapı, Mobilya ve Dekorasyon Fuarında, geleneksel sanatlardan ebru, hüsn-i hat ve bakır işleme sergisi açıldı.
Ebru sanatçısı Ahmet Çevik, hüsn-i hat alanında Ramazan Taştan ve bakır işleme çalışmalarıyla Ebubekir İnan’ın eserlerinden oluşan sergide toplam 55 eser yer aldı. Sanat eserlerinin toplum arasında yayılması, gençlerin gelenekli sanatları tanıması ve farklı birçok kültürel misyon amaçlanarak hazırlanan sergi fuara katılanların beğenisine sunuluyor.
Adıyaman’da yetişen sanatkarların uzun süren emeklerinin ürünü olan eserlerin tamamı geleneğe bağlı hazırlandı.
Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik, yapı ve inşaat sektörünün belki de son halkası olan dekorasyon alanında sanat değeri olan eserlerin kullanılması hem ayrıcalık hem de binlerce yıllık kültürümüze sahip çıkmak adına ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Çevik, “Bu bilincin hem sektör temsilcileri arasında yayılması hem de talep edilmesinin yolu bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerden geçmektedir. Oldukça ferah bir mekanda açılan sergi alanında gelenekli sanatları icra ederken kullanılan farklı malzemelerde sergileniyor” dedi.