GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek olan örnek imar uygulamasıyla ilgili toplantı Grant Adıyaman Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emri Altıner, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadaleroğlu, Adıyaman Belediye Başkanvekili Ahmet Vecihi Yüksek, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile teknik personeller katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Doğu ve Güneydoğu’da bu projenin sadece Gölbaşı ilçesinde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yusuf Özdemir, “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi kapsamında ilçemizde toplamda 200 hektar alan üzerinde ki 112 hektar alanın ihalesi yapılarak çalışmalara başlamıştır. Bölgemizde sadece Gölbaşı ilçemiz bu projeden faydalanacaktır” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ise konuşmasında, “2014-2018 yıllarını kapsayan GAP Projesinin alt bileşeni olarak tasarlanan alanlarda kentsel gelişimin sağlanması amacıyla örnek imar planı uygulaması projesi ülkemizde 3 yerde yapılıyor. Bu toplantıların ilgini Karaman Ermenek’te yapmıştık. İkincisi ise Gölbaşı ilçesinde yapılıyor. Üçüncüsü ise Konya Meram’da yapılacak.
Ülkemizde özellikle yerel yönetimler için imar uygulamalarında karşılaşılan bazı problemler vardır. Bunu belediye başkanlarımız çözmeye çalışıyor ama bunun değişmesi gerektiğini hepimiz dile getiriyoruz. Planlı programlı doğru bir imar anlayışıyla şehirlerimizi yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Sağlıklı, kimlikli, marka şehirlerin doğru imar planlamasından geçtiğini biliyoruz. Kentsel gelişimin sağlanması doğrultusunda bir hamle yapıldı” dedi.
GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise, GAP İdaresinin yaptığı çalışmaları anlatarak, “GAP İdaresi tarafından araştırma, geliştirme ve uygulama süreçlerinden geçen bir dizi proje yürütülmüş ve yürütülmektedir. Bu projelerden biriside insan, toplum ve çevre ilişkilerinde, toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmaktır. Sağlıklı kentleşme ve düzenli gelişmeyi sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmüştür” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmaların ardından, sunumlar yapıldı.