Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz darbesinin halk tarafından geri püskürtülmesinin ardından şükür kurbanları kesildi.
Gölbaşı 75.yıl meydanında Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, iş adamı Adnan Akcan, ilçe protokolü ve hayırseverler tarafından 15 tane şükür kurbanı kesilerek darbenin başarısız olmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbecilerin saldırısından kurtulmasını kutladı. Kurban kesimi sonrasında konuşan Gölbaşı Kaymakam Zadeleroğlu, “Bu belayı atlatmanın şükür ifadesi olarak, hep beraber halkımız ile birlikte, Belediye Başkanımızla birlikte, ilçe halkımızla birlikte şükür kurbanı kesmeye karar verdik. Ben ilçe halkımıza bu çirkin girişimde göstermiş oldukları reflekslerden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Cenabı Allah millet olarak bize böyle bir daha günler yaşatmasın. İnşallah biz ülke olarak, millet olarak, devlet olarak bu günleri geride bırakacağız. Allah bu millete kötülük düşünenlere fırsat vermesin. Cenabı Allah kahru perişan eylesin. Bu kişiler mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” dedi.
İş adamı Adnan Akcan ise, “15 Temmuz Türk Milleti için adeta bir kabustu. Dışarıdan gelen tehlike değil, bizzat içimizden çıkan, vatana ihanet içinde olan, asker üniforması giymiş şahısların düzenlediği bir darbe girişimiydi. Çok şükür sağduyulu askerlerimizle, vatandaşlarımızla milletimizle bu belayı def ettik. Allah bir daha acılar göstermesin bize. Bu darbe girişimi neticesinde şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız var. Şehit olan vatandaşlarımız Allah gani gani rahmet etsin, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.