Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki üniteler ile ilçelerdeki hastanelerde yürütülen "Bir kitap, bin gülücük" projesiyle kırsal kesimdeki çocuklara ulaştırılmak üzere kitap toplanıyor.

Proje kapsamında hasta yakınları ziyaret sırasında çiçek, yiyecek ve içecek getirmek yerine hastane girişlerinde oluşturulan stantlara hem kendi adlarına hem de hastaları adına kitap bağışlıyor. Bağışçıya ve hastaya teşekkür belgesi verilen proje ile kırsal kesimdeki çocuklar kitapla buluşturulacak.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce başlattıkları projeyle kitap sevgisini artırmayı ve kitaba ulaşması zor olan çocukları kitapla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin temelinde hastaların ve ziyaretçilerinin bulunduğunu belirten Öz, "Hasta yakınlarının, ziyarete geldikleri kişiye çiçek veya benzeri hediye yerine kitap hediye etmesini sağlıyoruz" dedi.

Öz, kısa sürede iki binden fazla kitap bağışlandığını dile getirdi. Kitapların belli bir sayıya ulaşmasının ardından kırsal kesimdeki çocuklara dağıtılacağını vurgulayan Öz, şunları söyledi:

"Bu projemiz uzun soluklu bir proje. Hastanelerimiz var olduğu sürece projemiz devam edecek. Toplanan kitapları kırsal kesimdeki okullara giderek öğrencilere bağışlayacağız. Türkiye'de benzeri olmadığını düşündüğümüz projenin diğer illerimize de örnek teşkil etmesini diliyoruz." 

- "Çiçekler birkaç gün içinde soluyor"

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulkadir Dost, vatandaşların kampanyaya verdiği destekten memnun olduklarını belirtti.

Hasta yakını Cihan Çelebi, hastalara getirilen çiçeklerin birkaç gün içinde solduğunu ancak kitabın uzun süre insanlara faydalı olduğunu dile getirdi. Bağışladıkları kitapların hastaların ardından kitap alma imkanı olmayan çocuklara ulaştırılacağını belirten Çelebi, "Bu da bizi sevindiriyor" dedi.

Hastalardan Sinan Karakuş da kendisine hediye getirilen kitabı okuduktan sonra hastaneye bağışlayacağını söyledi.