İlçede iş bulamayan Ballı, sokaklara ve çöp konteynirlere atılan kola ve pet şişelerini toplayarak ekmek parası kazanıyor. Ballı, böylece hem çevreye atılan çöpleri temizlemiş oluyor, hem de ekmek parasını çöpten kazanarak insanlara örnek oluyor.

Ballı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı işten utanmadığını, çevreyi temizleyerek evinin ekmek parası götürmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Şimdiye kadar birçok işte çalıştığını anlatan Ballı, "37  yaşındayım, yapmadığım  beden işçiliği kalmadı. İnşaatlarda çalıştım, gurbetlere  giderek çocuklarımın rızkını kazanmaya gayret ettim. Uzun süre  iş bulamayınca  ailece huzursuzluk yaşadık. Çünkü  kiradayım ve bakmakla yükümlü olduğum bir eşim ve üç çocuğum var" dedi.

- Engellilere kapak desteği

Günde  en çok 20 lira kazandığını belirten Ballı, ev kirası, elektrik ve mutfak masrafını karşılamakta çok zorlandığını ifade etti.

Engellilere de destek olduğunu aktaran, Ballı, "Bu işi yaparak hem para  kazanıyorum hem de çevreyi  temizliyorum. Pet şişelerinin kapaklarını da bedensel engelli  arkadaşlarımın akülü araç almaları için ücretsiz topluyorum" diye konuştu.

Adıyaman'ın ırgat bir memleket olduğunu, dışarıya sürekli mevsimlik işçi  gönderdiğini ve iş sahaları  olmadığı için buna mecbur  olduğunu anlatan Ballı, Adıyaman'da tarım ve sanayi gelişmesi halinde kendilerine iş imkanının doğacağına dikkat çekti.

- İnsanlar, çevreye çok duyarsız

İnsanların çevreye çok duyarsız olduğunu dile getiren Ballı, şunları kaydetti:

"Kola, bira kutularını ve pet şişeleri  çevreye atarak büyük sorumsuzluk yapıyorlar. Kimsenin bu güzel çevreyi kirletmeye hakkı yoktur. Çevreyi kimse kutu  ve pet şişelerini atarak kirletmesin, ben aç kalmaya razıyım. Her  taraf  kırılmış bira  şişeleri  ile dolu. Vatandaşın dinlenmeye ve ailesi ile piknik yapmaya geldiği yeri kimsenin kirletmeye hakkı yok"