2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında Adıyaman’da, düzenlenen hutbe okuma yarışması bölge finalinde Adıyaman birinci oldu.
Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Malatya, Gaziantep, Batman ve Şanlıurfa illerinden katılan Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan din görevlileri arasında Yenipınar Cami’nde yarışma düzenlendi. Cami cemaatinin de iştirak ettiği yarışmada yarışan görevliler dinleyenleri mest etti.
Hutbe okuma yarışması bölge finalinde Adıyaman’dan Bilal Demir birinci, Gaziantep’ten Veysey Karakuş ikinci, Batman’dan, ise İsmail Çakıllı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren din görevlilerine İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ve jüri üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
Hutbe okuma yarışması bölge finalinde birinci olan Adıyamanlı Bilal Demir, ilerleyen tarihlerde yapılacak olan Hutbe okuma yarışması Türkiye finallerine katılacak.
Yapılan yarışma sonrası açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, “İlimizde bölge yarışması yapılmıştır. Bu yarışmaya 8 ilimizden il birincileri iştirak etmişlerdir. Burada yapılan yarışma neticesinde komisyon üyelerimizden, jüri üyelerimizden verilen puanlar neticesinde sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarımız tespit edilmiştir. Netice itibariyle bölge birincisi de Türkiye birincilik yarışmasına katılarak bölgemizi temsil edecektir” şeklinde konuştu.
Yapılan yarışmada birinci olan Bilal Demir ise “ Allah razı olsun çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Burada Allah’a şükürler olsun 93 puan alarak birinciliği elde ettik. Adıyaman için çok mutluyum, Kahta için çok mutluyum. İnşallah Türkiye finallerinde, güzel memleketimizi en güzel şekilde temsil edebileceğimizin kanaatindeyiz” diye konuştu.