Sinop’ta programı iptal edilen Nurettin Yıldız ile ilgili, İHH Adıyaman Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.
İHH Adıyaman Şubesi Üniversite Sorumlusu Betül Yaşa tarafından yapılan basın açıklamasında, Nurettin Yıldız’ın programının iptal edilmesine tepki gösterildi.
Betül Yaşa, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sinop İHH işbirliğiyle yapılması planlanan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın Sinop ve Ayancık ilçelerinde vereceği konferans salon önündeki gösteriler nedeniyle Sinop Valiliği tarafından iptal edilmiştir.
Provakatif gruplar günler öncesinden konferansın yapılmaması için karalama kampanyası başlattığı halde Sinop Valiliği ve emniyet yetkilileri gerekli önlemi almamış ve meydana gelen sorun karşısında büyük bir acziyet göstermişlerdir.
İlahiyatçı-Yazar Nurettin Yıldız sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar tarafından saygı gören sözlerine değer verilen önemli bir şahsiyettir.
Uzun zamandır, Nurettin Yıldız’ın geçmişte yapmış olduğu sohbetlerin içerisinden bazı cümleler cımbızla çekilip bağlamından koparılarak söylemediği halde sanki o söylemiş gibi gösterilerek kendisine yönelik büyük bir iftira ve karalama kampanyası yürütülmektedir.
Bu süreçte bazı provakatif gruplarca Nurettin Yıldız’a karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Ancak bu grupların söylemlerine, eylemlerde attıkları sloganlara ve bazı yerlerde açtıkları pankartlara bakılırsa dertlerinin Nurettin Yıldız’dan daha çok kendi ideolojilerini dayatma herkesi tek tipleştirmek olduğu açıktır” dedi.
Yaşa, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, bu tarz protestolara ve faşist baskıcı dayatmalara hiçbir zaman boyun eğmediğini bundan sonrada eğmeyeceğini söyledi.