Adıyaman’ın Kahta ilçesinde İkbal Kültür ve Yardım Derneği (İkbal-Der) üyeleri ve gönüllülerine yönelik Kadir Gecesi’nde bir iftar programı düzenledi.
Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına İkbal-Der Başkanı Ebubekir Akbaş, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan İkbal-Der Başkanı Ebubekir Akbaş, İstanbul Atatürk Havalimanındaki terör saldırısını lanetledi.
Başkan Akbaş, “İnsanlığı hedef alan bu saldırı dinimize, devletimize, birliğimize ve milletimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Özelde bölgemiz ve genelde de ülkemiz, sürekli saldırılar altında. Bilindik senaryolar tekrar oynanmaya başlandı. Bu senaryoların amacı bizlerin yani Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın, Çerkez’in ve daha nice etnik kökenin bu ülkede kardeşçe yaşamasına engel olmasıdır. Şuanda biz Müslümanların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İnanıyorum ki bizler bir ve beraber oldukça ülkemizde ve bölgemizde oynanan oyunları boşa çıkaracağız” dedi.
Akbaş, Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerken, terörün yerini barış, huzur ve istikrara bırakmasını temenni etti.