Adıyaman’ın Kahta ilçesinde eğitim, kültür ve yardım faaliyetlerini yürüten Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında “Rehber Peygamber Hz. Muhammed (sav)” konferansı düzenledi.
Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, Şube Müdürleri, Sendika ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. İslam Hukuk Uzmanı Dr. Mehmet Çelen’in konuşmacı olarak katıldığı program Kuran tilaveti ile başladı. Kahta İkbal-Der Başkanı Ebubekir Akbaş programın açılış konuşmasını yaparak programın, Peygamberin getirdiği Evrensel Mesajların anlaşılmasına vesile olmasını diledi. Başkan Akbaş, Peygamber Hz. Muhammed (SAV) doğumu, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşu olduğunu vurgulayan Başkan Akbaş, “Üç kuruşluk menfaati için cinayet işleyenler, Peygamberimizin eğitiminden geçtikten sonra mallarını Allah yolunda vakfedecek canlarını bu uğurda feda edecek duruma ermişlerdi. Haksızlığı, ahlaksızlığı, zulmü ve işkenceyi meslek edinenler Peygamberimizin gelmesiyle değil insanları, hayvanları bile rahatsız etmekten korkar hale gelmişlerdir. O, yetime, öksüze, kimsesize kimse olmuştur. Yoksul ve muhtaçların imdadına koşmuştur. Altmış üç senelik ömründe kırılmış ama kimseyi kırmamıştır. İncinmiş ama kimseyi incitmemiştir. Kendisini öldürmek isteyenlere bile dua etmiştir” ifadelerini kullandı.
Peygamberlerin niçin gönderildiğine dikkat çeken İslam Hukuk Uzmanı Dr. Mehmet Çelen, Peygamberlerin gönderiliş amacının, insanın yaratılış amacıyla örtüştüğünü söyledi. Dr. Mehmet Çelen, “Peygamberlerin gönderiliş amacı, insanın yaratılış amacıyla örtüşen bir durum esası var. Sadece Peygamberler değil kitaplarda sayfalarda gönderildi. Peygamberler, ilk peygamber Hz. Adem son peygamber Hz. Muhammed’e kadar böyle bir halkanın zinciri oluştu. Bu halkanın son zincirini de Hz. Muhammed oluşturuyor. Şimdi Peygamberler ilahi mesajlarıyla yani Allah ile kul arasındaki ilişkileri düzenleme noktasında aracı olan ve insanlara mesajı ileten konumunda oldular. Kitapları yorumlayan, açıklayan ve onları uygulayan örnek bir model oldu. Allah Resulünde sizin için güzel örnekler vardır. Ayeti, bizim peygamberin hayatını yaşayabilecek bir örnekleri olduğunu hatırlatıyor. Bu ayeti kerime aynı zamanda Hz. İbrahim içinde indirilmiştir. Tevhit ümmeti dediğimiz tek başına ümmet denen İbrahim Peygamberin de bu şekilde örnek alınacak bir Peygamber olduğu güven tescil ediyor” şeklinde konuştu.
Program okunan ilahiler ile sona erdi.