Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, meclisin Kasım ayı boyunca çalışacağını açıkladı.
Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, her ayın ilk 5 iş gününde çalışan İl Genel Meclisin Kasım ayı boyunca çalışacağını kaydetti. İrfan Yılmaz, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 31. maddesi gereği 2017 performans programı ve 5302 Sayılı Kanunun 45.maddesi gereği 2017 bütçe tasarısı ve diğer konuların görüşüleceğini belirtti.
İrfan Yılmaz, “Öncelikle olarak bütçe ve stratejik plan, Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülecek. Sonrasında meclis tarafından karar verilecek.
İl Özel İdaresi tarafından teklif edilen ve Encümen Müdürlüğünde görüşülüp kabul edilen, il genel meclisine önerilen bütçe 87 milyon TL’dir. Bu miktarın büyük kısmı rutin giderlere girmektedir. Yatırıma ayrılacak pay yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır” dedi.
Yılmaz açıklamasının devamında, “Önceliklerimiz su, yol, kanalizasyon, kilitli parke, taziye evi, köy konağı gibi mutat işlerdir. İl özel idare araç ve asfalt alımları yanı sıra Valimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile İl Başkanımız ile yapılan görüşmeler neticesinde kalıcı hizmetlere de imza atılma düşüncesi hedeflenmektedir.
Bütçe imkanları elverdiği ölçüde GES (güneş enerji santralı), pilot uygulama olarak merkez ve büyük ilçelerde çöp toplanması, kilitli parke tesisi, Atatürk Barajı kenarındaki köylerimizde yaz aylarında sivrisinekle mücadeleye yönelik hizmet alımı gibi konular meclisimizde tartışılıp 2017 yatırım programına değerlendirilmeye çalışılacaktır” diye konuştu.