Kim-Der (Kahta İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) tarafından organize edilen ve bu sene 7’si, gerçekleştiren İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması ve Pilav Günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik kısa bir süre önce hayatını kaybeden İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Abdullah Çevik’e duanın okunmasıyla devam etti.
Kahta İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen etkinlikte imam hatip okullarının önemi anlatıldı. Velilerden çocuklarını imam hatip okullarına yollamaları istenildi.
Kim-Der Başkanı Osman Dündar İmam Hatip Okullarının zaman zaman yok edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “1951 yılında imam hatip okulları kurulduğundan bu yana belli kesimin hedefi haline gelmiştir. Zaman zaman önü kesilerek yok edilmeye çalışılmıştır. En son 1997 yılında 28 Şubat Post Modern darbesi ile İmam Hatipliler üzerinden balyoz gibi geçmiş, İmam Hatipliler bu vatanın üvey evlatları muamelesi görmüş, sürgün edilmiş, hakları elinden alınmış, İmam Hatip Okullarının ve Kur’an Kurslarının kapısına kilit vurulmuştur. Bin yıl sürecek dedikleri kilitler, İmam Hatiplilerin şahlanışı ile 10 yıl bile sürmemiştir. 28 Şubat döneminde Türkiye genelinde 65 bine düşen okullarımız 2015-2016 eğitim öğretim yılında Allah’ın yardımı ile 650 bine yükselmiştir. İmam hatiplilerin kalitesini yükseltmek için imam hatip nesli olan bizlerin kendi çocuklarımızı mutlaka bu okullara göndermemiz, bu okullara başarılı öğrencileri kazandırmak için mezunların fedakarlık yapmaları gerekiyor” dedi.
Kim-Der Onursal Başkanı Sabahattin Karakayalı, “Abdullah Çevik hocamızın yaptığı hizmetleri büyük bir sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Derneğimize desteklerinizi esirgemeyin. Çünkü derneğimizin amacı muhtaç öğrencilerimize destek ve yardımcı olmaktır. Bundan dolayı yardımlarınızı esirgememenizi istirham ediyorum” şeklinde konuştu.
Kahta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Halit Akel düzenlenen etkinliğinin devam etmesinin gerektiğini ifade ederek, “Bayramlarımızı mesajlar atarak yapmayalım. Böyle kucak kucağa, gönül gönüle, yüz yüze, acı yada tatlı günlerimizi anarak yapalım. Onun için bir arada olalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan konuklara pilav ikramında bulundu. Etkinlik, İmam Hatip Liselerinin tanıtımı gösteren tanıtım slaytlarının sunumuyla sona erdi.