Türkiye'nin birçok kentine mevsimlik işçi gönderen Adıyaman'da iş adamı Mehmet Ağaoğlu, merkeze bağlı Gölpınar köyünde bin dönüm araziye biber ekti. Yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayan girişimci, bu sayede mevsimlik işçilerin sorununa bir nebze olsun çözüm bulmuş oldu.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilere istihdam sağladığı için mutlu olduğunu söyledi. 

Tütün yasaklandıktan sonra köylerin boşaldığına dikkat çeken Ağaoğlu, işsiz kalan vatandaşın başka illere ırgat olarak gittiğini içine sindiremediğini ifade etti.

İşçilerin gurbette zorluk çektiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Halkımızın başka illere ırgat olarak gitmemesi için çalışıyoruz. İnşallah bu verimli topraklardan en iyi şekilde faydalanacağız ve bölge insanı kendi şehirlerinde çalışma imkanı bulacak" diye konuştu. 

Biberin Adıyaman iklimine uyumlu olduğunu dile getiren Ağaoğlu, biberde yaklaşık 6 ay boyunca işçi çalıştırdıklarına dikkati çekti.

Hasat ettikleri biberleri araziye yakın kurduğu fabrikada işlediklerini anlatan Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi yüzlerce işçi tarlada biber topluyor. Toplanan biberler ayıklandıktan sonra makineye gönderiliyor. Güneşin en etkili olduğu zamanlarda kurutulan biber fabrikada işleniyor. Biberlerimiz kesinlikle organik ve katkı maddesi bulunmuyor."

Kahta ilçesinden biber toplamaya gelen Mehmet Emin Akdoğan ise ırgat olarak başka illere gitmektense kendi topraklarında çalışmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Ekmek parası için biber toplamaya geldiğini belirten Ömer Kaplan da "7 çocuğumdan 6'sı okula gidiyor. Bunlardan ikisi üniversite öğrencisi. Dokuz kişilik bir aileyiz ve çalışmaya mecburuz" diye konuştu.